tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Šport

Fiderškova se je z dvema pokaloma vrnila domov v Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
11.06.2024 12:56

V Nemškem Simmernu se je odvilo veliko mednarodno tekmovanje "INTERNATIONAL GERMAN OPEN", na katerem se je zbralo več kot 1.100 tekmovalcev iz 24 držav, ki so tekmovali v različnih starostnih kategorijah v mešanih borilnih veščinah.

Na to prestižno tekmovanje je bila povabljena tudi 14-letna članica SCORPION GYM-a, Lily Fideršek, na posebno povabilo svetovne organizacije WMAC. Tekmovala je v disciplinah tajski boks in K-1.

V finalni borbi po pravilih K1 se je Lily Fideršek pomerila z nemško predstavnico Laureen Mumme. Po začetnem zaostanku v prvi rundi je v drugi rundi prevzela nadzor in s tehnično dovršenimi udarci premagala nasprotnico v ekstra rundi, kar ji je prineslo naziv prvakinje v kategoriji kadetinj do 60 kg.

V finalu kategorije kadetinj do 60 kg v disciplini tajski boks se je Lily soočila z izzivom proti lanskoletni svetovni in evropski prvakinji, Švicarki Amélie Parel. Kljub srčni borbi je izgubila dvoboj s točkovno razliko 1:2, vendar je osvojila drugo mesto.

Trener in predsednik kluba g. Iztok Vorkapić je dejal: "Kot trener sem ponosen na svojo varovanko, ki stopnjuje svojo formo in dosega zastavljene cilje." Poleg treningov v domačem Scorpion gymu je Fiderškova trenirala tudi z Emo Kozin, profesionalno boksarsko svetovno prvakinjo, pod budnim očesom trenerjev Rodolfa Pavlina, Iztoka Vorkapića in Redžota Ljutića v Športnem centru Gepard.