jan plestenjak Svet24.si

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi ...

camilla, kate Svet24.si

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

54025263241_264d51f168_c Reporter.si

R. Golobu politični vrhovi lahko zmešajo pamet, ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

Last minute sanjska poroka, Aktual, finale (5) Njena.si

Tjaša Steklasa iskreno spregovorila o drugi ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Šport Vroclav

EP: Rokometaši jutri proti Švedski

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2016 18:16

Slovensko moško člansko reprezentanco jutri, ob 20.45 čaka prva tekma evropskega prvenstva na Poljskem

Veliko se je že pisali in govorilo o ekipi, ki je odpotovala na Poljsko. Med izbranci je bil tudi Sebastian Skube, ki naj bi, ob prehudi poškodbi komolca, zamenjal Klemna Cehteta. To se je tudi zgodilo, tako da bo na prvi tekmi proti Švedski zaigral starejši od bratov Skube. “Moj poskus po močnejši slovenski zunanji vrsti na Poljskem se je, po poškodbah Dolenca in Cehteta, žal izjalovil. To prinaša določene težave v naši nadaljnji strategiji, predvsem bo manj strelov z razdalje, ne glede na to pa menim, da imamo dovolj kakovostne igralce, ki so z dobro obrambo in hitrimi nasprotnimi (pol)protinapadi zmožni dosegati zadostno število golov, ki nas bodo vodili k dobrim izidom na tem evropskem prvenstvu,” je za Ekipa24 danes na novinarski konferenci v reprezentančnem hotelu dejal selektor Veselin Vujovič.

Slovensko moško reprezentanco prva tekma čaka že to soboto (16. januar), ko se bodo ob 20.45 pomerili proti Švedski. Drugi nasprotnik (ponedeljek ob 18.15) bo Španija, medtem ko zadnja tekma skupine C Slovenijo čaka 20. januarja (17.15), ko bo nasprotnik Nemčija.

S tekmo med Hrvaško in Belorusijo se je na Poljskem začelo evropsko prvenstvo v rokometu. Uvodno zmago so v Katovicah zabeležili Hrvati, ki so zmagali s 27:21 (15:15).

vir &foto: rokomet.net