tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

Šport

Ekipa kadetov MRK KRKA osvojila naslov državnih podprvakov

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2024 12:15

Kadeti so v soboto popoldne v domači dvorani Marof pred številnimi navijači odigrali zadnjo tekmo v letošnji sezoni in z zmago nad tekmecem iz Ivančne Gorice potrdili končno 2. mesto v 1. državni kadetski ligi. Potem ko so bili še v lanski sezoni udeleženci 2. kadetske lige, so letos z izjemnim napredkom sezono sklenili na najlepši možni način in se veselili naslova državnih podprvakov. Po skupno 26 odigranih tekmah so osvojili 15 zmag, štiri tekme končali z remijem, na štirih tekmah pa bili poraženi. Skupno so osvojili 29 točk in za vodilno ekipo iz Celja zaostali za osem točk.

Sicer se tekma ni začela po željah Krke. Gostje so že v uvodu povedli s tremi zadetki prednosti (1:4), a so se Novomeščani, ki so za potrditev drugega mesta potrebovali obe točki, kmalu zbrali, zaostanek izničili in povedli z 10:8, do konca prvega dela pa zapravili tri sedemmetrovke in na odmor odšli z zaostankom enega gola (13:14). Gledalci so tudi v nadaljevanju spremljali izjemno borbeno in izenačeno tekmo, kjer so Novomeščani sicer zgrešili nekaj stoodstotnih priložnosti, a so se v dramatični končnici uspeli zbrati in na koncu tesno slavili, bilo je 26:25.

MRK KRKA: Bartolj (1 obramba), Rangus (10 obramb), Pust 4, Kastelic 2, Kanc 2 (1), Kastelec, Rus, Butala 7, Cesar 2, Zajc 1, Progar 4, Kaplan, Kovač 2, Cimermančič, Resnik 1, Tratar 1,

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Miklavčič (14 obramb), Globokar, Gale 8, Erčulj 6 (1), Karner 4 (1), Grebenc 2, Zidar, Mihalič 1, Šetinc, Perko, Bregar 4, Ilijaš, Marn,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 5 (1), RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 (2)

Izključitve: MRK KRKA 2 minut, RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 minut

1. državni kadetska liga:

1.mesto RK Celje Pivovarna Laško (37 točk)

2.mesto MRK KRKA (29 točk)

3.mesto RK Trimo Trebnje (29 točk)

» Prepričan sem, da je za končni uspeh treba gledati skozi prizmo ekipnega učinka. Fantje imajo neverjetno kemijo in veseli me, da so prijatelji tudi izven rokometnih igrišč. Včasih nam ni šlo vse po planu, a se nismo vdali, je pa medalja nagrada za ves njihov trud, ki so ga vložili na treningih in tekmah. Čeprav na današnji tekmi niso blesteli, so še enkrat več dokazali, da imajo karakter, zmaga pa je bila le posledica njihove borbenosti in predanosti športu. Bi se pa ob koncu sezone zahvalil staršem in ostalim podpornikom kluba, ki so fante bodrili na tekmah, pa tudi upravi kluba, ki je vsem nam omogočila odlične trenažne pogoje,« je po tekmi in končani sezoni povedal trener Samo Jug.

Za ekipo kadetov so v sezoni 2023-24 nastopili: Tjaž Butala, Jan Pust, Gašper Kaplan, Urban Kastelic, Gašper Kanc, Jakob Cesar, Jure Progar, Bine Zajc, Žiga Resnik, Erazem Kovač, Gašper Kovač, Aljaž Tratar, Aleks Kastelec, Lovro Rus, Dušan Krbanjević, Matevž Cimermančič, Enej Rangus, Lukas Fifolt in Nik Bartolj.