primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Budimpešta

Deveti poraz za Krkaše

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 20:25

Košarkarji Krke so v 14. krogu lige Aba izgubili s Szolnoki Olajem z 69:72.

Košarkarji Krke so doživeli deveti poraz v ligi Aba, četrtega v nizu, in tudi po začetku druge polovice tekmovanja ostajajo brez zmage v gosteh. Tokrat so morali premoč priznati zadnjeuvrščeni ekipi ligi, novincu iz madžarskega Szolnoka.

Novomeščani so sicer vodili večji del srečanja, vendar so izjemno slabo odigrali končnico oziroma celo zadnjo četrtino, v kateri so zapravili devet točk naskoka in dosegli vsega štirinajst točk. Varovanci trenerja Aleksandra Sekulića, ki so se v preteklem tednu slabo odrezali tudi v pokalu eurochallenge, saj so izpadli že po uvodnem delu, bodo koledarsko leto zaključili v soboto doma proti večkratnemu prvaku lige Partizanu.

Prav beograjski Partizan je pokazal Szolnoki Olaju pot do uspeha. Madžari so ga namreč v prejšnjem krogu senzacionalno premagali, polni zagona in motivacije pa so se lotili tudi Krke. Dolgo časa jim igra ni stekla - v prvem polčasu so zaostajali že 8:20, pred zadnjo četrtino 46:55, v odločilnih minutah pa so vendarle zaustavili napad Krke in se prebili v ospredje. Prvič po uvodnih minutah so povedli v 39. minuti (64:60), Krka se je nato še vrnila do izenačenja (64:64), v zadnji minuti pa ni znala zaustaviti najnevarnejšega domačega igralca Martona Baderja, ki je nekaj let preživel prav v Novem mestu in ki je v zadnjih 60 sekundah dosegel šest od svojih 22 točk. Domen Lorbek je imel v zadnjem napadu možnost za podaljšek, vendar ni zadel trojke iz težkega položaja.