slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Šport

Atletski miting Novo mesto 2024 prinaša novosti

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2024 11:59

Novomeški Atletski klub Krka bo jutri ob 17. uri na stadionu Portoval priredil že 35. mednarodni atletski miting »Novo mesto 2024«. Predsednik kluba Peter Kunej je poudaril, da bo letošnji miting organiziran na višji ravni, saj je vključen v koledar World Athletic na nivo serije Svetovnega izziva (World Challenger). To bo omogočilo višji tekmovalni nivo in udeležbo kakovostnejših tekmovalcev.

Miting prinaša večplastne cilje, med katerimi je izpostavljen nastop vrhunskih atletov, kar bo domačim mladim športnikom omogočilo učenje in priložnost za pridobitev točk za svetovno rang lestvico. Dogodek bo dvignil prepoznavnost Novega mesta in Atletskega kluba Krka, kar bo pripomoglo k lažjemu vstopu domačih atletov na evropske mitinge. Povečano zanimanje za atletske prireditve bo privabilo več gledalcev iz regije, kar bo prispevalo k promociji atletike in večjemu vpisu novih članov v klub.

Miting bo četrti v seriji tekmovanj za Mednarodno atletsko ligo letos, s čimer bodo atleti pridobili dodatne točke za svetovno rang lestvico. Letos pričakujejo več kot 200 atletov in atletinj iz 15 držav, kar je rekordna udeležba po številu držav. Tekmovalci bodo prišli iz Evrope, Afrike in Avstralije.

Na sporedu bo 22 disciplin, 11 moških in 11 ženskih, od katerih bo 16 disciplin štelo za serijo World Challenger, 19 pa za Mednarodno atletsko ligo. Že enajstič bodo izvedli tudi Memorialno disciplino – met kopja, v spomin na nekdanjega novomeškega metalca kopja Marijana Špilarja.



Poleg mednarodnega mitinga bo potekal tudi Miting mladih v pionirski kategoriji U16 in U18, kar bo mladim atletom omogočilo predstavitev pred domačimi gledalci. Nagradni sklad mitinga se je povečal iz 5.000 na 10.000 evrov, prvi trije v disciplinah Challengerja in Memorialni disciplini met kopja pa bodo prejeli denarne nagrade.

Tekmovanje bo vključevalo zanimive discipline in tekmovalce, med njimi Beatrice Misilingi iz Namibije, Nemko Liso Marie Kwayie, slovensko Niko Glojnarič, domačina Matevža Šuštaršiča in mnoge druge. Gledalci si bodo miting prvič ogledali pod novo tribuno.

Atletski klub Krka vabi vse zainteresirane na ogled te pomembne športne prireditve.