kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Šport Novo mesto

Adria Mobil – slovenska ekipa leta 2015

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2015 06:38

V Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu je potekala tradicionalna prireditev »Večer Zvezd«. Nagrade za minulo sezono so prejeli najboljši slovenski kolesarji in kolesarke. Simon Špilak in Tanja Žakelj sta bila najboljša med posamezniki medtem, ko je med ekipami prestižno nagrado »ekipa leta« spet osvojila Adria Mobil.

KK Adria Mobil si je nagrado prislužila z izvrstnimi rezultati v sezoni 2015. Izstopajo zmage, ki so jih dosegli Primož Roglič, Radoslav Rogina in Marko Kump na dirki Po Sloveniji Po Azerbajdžanu, Tour of Qinghai Lake na Kitajskem. Kolesarji so dosegli 29 zmag. Samo Marko Kump je dosegel neverjetnih 20 od tega 18 na uradnih dirkah UCI. Ekipa se je na lestvici UCI z zbranimi 940 točkami uvrstila na trinajsto mesto. Pred odhodom v tujino sta Marko Kump in Primož Roglič prejela priznanje za prvo in drugo mesto v Pokalu Slovenije.

Po uspešni sezoni je bil zadovoljen tudi trener Mervar Boštjan in dejal: »Za nami je neponovljiva sezona. Užival sem v vsakem kilometru dirk. Na prvi pogled izgleda, da je bilo vse otročje lahko, pa ni bilo tako. Za vsako zmago smo se borili kot, da je prva. Večkrat ni šlo vse po načetih, a danes je vse pozabljeno. V spominu mi bodo ostali le lepi trenutki. Vsem kolesarjem in STAFF-u se zahvaljujem za odlično opravljeno delo in še enkrat vsem iskreno čestitam. Kumpu in Rogliču želim uspešen nadaljevanje kariere med kolesarsko elito.«