900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

ACH Volley na prvi četrtfinalni tekmi previsoka ovira za novomeško Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
27.03.2023 07:49

Odbojkarji Krke so v soboto v ŠD Tivoli odigrali prvo tekmo četrtfinala državnega prvenstva. Pomerili so se z ACH Volleyem, ki pa je bil prepričljivo boljši s 3:0.

Po izenačenih uvodnih minutah igre so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so z Videčnikom na servisu povedli s 6:3. V nadaljevanju niza so prednost povišali na štiri točke, v nadaljevanju seta pa so odbojkarji Krke z borbeno in požrtvovalno igro zaostanek uspeli na 15. točki izničiti. Sledil je odgovor oranžnih zmajev, ki so z delnim rezultatom 4:0 poskrbeli za ponovno vodstvo in miren uvod v končnico prvega seta. Po zapravljeni priložnosti na prvi zaklučni žogi zmajev, so si napako privoščili tudi Novomeščani in niz se je zaključil z rezultatom 25:22 v korist domačih.

V drugem nizu so si hitro vodstvo zagotovili ljubljenci domačega občinstva, ki so tekmecem ubežali za šest točk (11:5). Sledila je pričakovana reakcija na klopi gostov, ki so posegli po odmoru. Visoko razliko so odbojkarji Krke v nadaljevanju uspeli zmanjšati in se vodilnim domačim večkrat približali na le točko zaostanka (14:13/ 15:14). To ponovno ni zadostovalo za preobrat, zmaji so z učinkovitim napadom povišali vodstvo in niz zaključili z rezultatom 25:19.

Z odločno igro so zmaji nadaljevali tudi v tretjem nizu, v katerem so po nekaj minutah igre že vodili s tremi točkami prednosti (6:3). Od tu dalje so domači vodstvo le še višali, obramba Krke pa ni bila dovolj močna, da bi zaustavila naleta Ljubljančanov, ki so po točki Šketa ob uvodu v zaključek tekme gostom pobegnili že za 7 točk (18:11). Gostom so ob zaostanku vidno padla, niz se je zaključil s kar desetimi točkami prednosti v korist ljubljanske ekipe 25:15).

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna Šena: »Zadovoljni smo z rezultatom prve tekme četrtfinala, vendar bomo morali zadevo v Novem mestu potrditi. Novomeški odbojkarji so pokazali, da si zaslužijo igranje v prvi ligi, mi pa moramo ubrati resen pristop in se uvrstiti v polfinale državnega prvenstva.«