policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Šport Ljubljana

ACH Volley - Maribor 3:0

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
02.02.2013 20:20

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 1. kroga 2. dela 1. DOL Radenska Classic doma premagali Maribor s 3:0 (20, 19, 13).

Čeprav so se slovenski prvaki šele v drugem delu vključili v državno prvenstvo, so se z Mariborom že pomerili. V polfinalu pokala so se srečali v Mozirju, takrat so Ljubljančani tekmece "odpihnili" s terena. Nekaj takega je bilo za pričakovati tudi v obračunu v Tivoliju, a so se gostje zelo dobro upirali, tako da so se morali Ljubljančani v prvih dveh nizih potruditi, da so jih zaključili v svojo korist.

ACH Volley je tekmo začel s podajalcem Carlosom Morenom, korektorjem Alenom Šketom in brez blokerja Borislava Petrovića. Postava sicer ni blestela, a je že v prvem nizu vodila praktično od začetka do konca. Sredi niza tudi že za štiri točke (14:10), a so se gosti približali na eno (14:15), nato pa so domači stopili na plin in s Šketovimi servisi in napadalnimi akcijami Andreja Flajsa prišli do vodstva z 1:0.


Drugi niz so Ljubljančani začeli ležerno, kar so gostje izkoristili. Na krilih razpoloženega Jerneja Detele so celo povedli z 9:6, a njihov nalet je s servisi zaustavil Šket. Ko je bilo na semaforju 19:15, je že bilo jasno, da bo ACH vodil z 2:0. Da pa bo ACH tekmo dobil s 3:0, je bilo jasno kmalu po prvem tehničnem odmoru tretjega niza. Po slabem začetku so se takrat varovanci Luke Slabeta zbrali, povedli s 15:10, takega zaostanka proti taki ekipi pa Štajerci niso mogli izničiti.

"Dosegli smo prvo zmago v modri skupini. To je pomembno predvsem zato, ker smo ta teden naporno trenirali. Dobro je tudi za samozavest ekipe po slabših rezultatih na prejšnjih tekmah," je po tekmi dejal Flajs.