alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Šport Radeče/Sevnica

62. svetovno prvenstvo v lovu rib s plovcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.09.2015 12:46

Ob Savi se te dni v organizaciji Ribiške zveze Slovenije ter Ribiških družin Radeče in Sevnica odvija 62. svetovno prvenstvo v lovu rib s plovcem za nacije 2015.

(Foto: www.ribiska-druzina-radece.si)

Prvenstva se udeležuje 37 reprezentanc z vsega sveta. Uradno odprtje prvenstva je bilo včeraj v Radečah, samo tekmovanje pa poteka na tekmovalni trasi Orehovo-Sevnica, kjer je globina vode 3,5 metra, in na trasi Hotemež-Radeče, kjer globina vode znaša od 2,5 do 8 metrov. Na obeh trasah so v preteklosti že uspešno potekala velika mednarodna tekmovanja. Zaključna slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov bo v nedeljo ob 18.30 uri pri ribiškem domu Radeče.


"Sevniška in radeška občina sta z izvedbo prvenstva vnovič dobili priložnost, da svetu pokažeta lepote Slovenije in krajev ob največji slovenski reki. Aktivnosti ob njej se namreč povezujejo s turistično ponudbo in dokazujejo, da preživljanje prostega časa ni zanimivo samo ob morju ali jezerih, ampak tudi ob prijetno urejenih rekah. Aktivni oddih je z možnostmi ribolova na reki Savi, muharjenja na reki Mirni, skupaj z možnostmi pohodništva na Lisci, kolesarjenja po urejenih kolesarskih stezah ter obiski kmečkih turizmov ob vinsko-turističnih cestah, edinstvena ponudba za vse ljubitelje narave," so sporočili s sevniške občine.