Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Šport Novo mesto

2. etapa od Črnomlja do Novega mesta: Brajkoviča prehitel le Kanadčan

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
07.03.2021 11:23

Na drugi etapi I Feel Slovenia virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji, katere pokrovitelj je bil Hervis, je bilo prijavljenih kar 472 kolesarjev iz 43 držav. V drugem zaporednem sobotnem večeru je v svojih dnevnih sobah na virtualni platformi Rouvy tokrat tekmovalce pot popeljala po Beli krajini in Dolenjski.

Na dobrih 42 kilometrov dolgi etapi od Črnomlja do Novega mesta so se številni rekreativni kolesarji z vseh koncev sveta tokrat pomerili z Janijem Brajkovičem, članom profesionalne ekipe Adria Mobil iz Novega mesta, poseben gost etape pa je bil tudi naš priznani ultramaratonski kolesar Marko Baloh.

Prek Gorjancev je Brajkovič kar silovito pognal pedala in se hitro prebil med vodilne, bržčas je bila njegova prednost tudi to, da je bila trasa speljana takorekoč mimo njegovega doma in je seveda odlično poznal vse pasti, vzpone in spuste tokratnega množičnega virtualnega druženja na dirki Po Sloveniji. Na cilj v Novo mesto je sicer prvi prispel Kanadčan Bruce Bird s časom 1.02:08, Brajkovič pa je z dobrima dvema minutama zaostanka osvojil drugo mesto. Tretji je bil Nemec Julian Steffens, sicer zmagovalec prve etape na Krvavcu. Med slovenskimi rekreativci je bil najboljši Tom Godec, ki je z zaostankom 7 minut in pol končal na 9. mestu. V ženski konkurenci sta bili na vrhu dve Slovenki, zmagala je tekmovalka z nadimkom Poki Roki, druga je bila Trebanjka Mateja Marn. »Sprva res nisem vedel, kaj naj pričakujem, saj sem na tej platformi vozil prvič. Bilo je kar zanimivo in naporno. Vsem tekmovalcem, ki po večini prihajajo iz tujine, sporočam, da je Slovenija res čudovita dežela za kolesarjenje. Če potrebujejo nasvet, naj me kar pokličejo,« je ob koncu etape dejal Brajkovič.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji organizatorjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije, bo imela še tri etape, ki bodo na sporedu vsako soboto, vselej s pričetkom ob 19. uri. Naslednja etapa, ki bo prihajajočo soboto pod pokroviteljstvom Frutabele, bo potekala od Izole prek Šmarij do Kopra (39 km) in bo tudi za številne tuje rekreativce zaradi trase tik ob morju še posebej atraktivna.Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, vključno s Primožem Rogličem, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo možen na spletni strani www.siol.net ter na Rouvy YouTube profilu.