Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

15 UCI točk za Tilna Finkšta, najboljšega Slovenca v Poreču

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 09:17

Včeraj se je v Taru končala 24. izvedba dirke Trofeje Poreč (1.2). 156 km dolgo preizkušnjo od Poreča do Tara je dobil kolesar, ki je bil med sodelujočimi najvišje rangiran po UCI-jevi lestvici, Poljak Patryk Stosz (Voster ATS Team).

Drugi je bil zmagovalec letošnje Trofeje Umag, Čeh Adam Toupalik (Elkov - Kasper), tretji pa Francoz Thibaud Gruel (Groupama FDJ Conti). Zelo dober je bil naš Tilen Finkšt, ki je bil na dirki najboljši Slovenec in v zahtevnem sprintu na klanec na koncu zasedel 5. mesto ter osvojil 15 UCI točk. 
Ekipa KK Adria Mobil je bila oslabljena, nastopilo je samo pet kolesarjev - Kristijan Koren, Kristjan Hočevar, Gal Glivar, Aljaž Jarc in Tilen Finkšt, saj je moral zadnji trenutek zaradi bolezni nastop odpovedati Aljaž Turk.
Športni direktor Marko Kump je bil po dirki zadovoljen s predstavo svojih varovancev: "Ves čas smo bili aktivni, Gal je bil dolgo časa v begu skupaj z Italijanom Montefioriom. A niti vreme (popolno brezvetrje) niti interesi ekip zadaj nam nista šla na roko, tako da ju je glavnina ujela še pred razpletom dirke. Tilna so fantje v zaključku pripeljali v dober položaj za zaključni sprint, žal mu je v hudi konkurenci na koncu malo zmanjkalo, da bi bil na stopničkah ali da bi dirko celo dobil. Pozitivno gledamo naprej in vse sile usmerjamo proti večetapni dirki Istrska pomlad, ki bo na sporedu od 9. -12.marca. Ekipi se bo namesto Aljaža Turka pridružil Boštjan Murn."