viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

osiris-rex Svet24.si

Kapsula z vzorci kamnin iz asteroida pristala na ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

maja Njena.si

SIT: Zlati gumb osvojila nekdanja pevka

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O okužbi s covidom-19 na Šolskem centru Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
10.09.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo med drugim preverili informacijo o tem, da je zaradi okuženega dijaka s covidom-19 v karanteni en razred. A pred tem smo poročali še o vrsti različnih tem iz naše regije. Med drugim tudi o obisku ministra Ciglerja v sevniškem domu upokojencev.

Uvodoma smo poročali s seje predsedstva Skupnosti občin Slovenije, ki je na nedavni seji v Podčetrtku pozvalo državo, naj omogoči skladnejši regionalni razvoj in zagotovi enak dostop vsem občanom do poštnih in bančnih storitev. Državo je pozvalo k premisleku o zapiranju poštnih poslovalnic in o ukinjanju bankomatov po državi.

Člani komisije za integracijo romske skupnosti so na nedavni seji obravnavali varnostne, socialne in integrativne razmere na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Podrobneje o ugotovitvah in načrtih v tokratni oddaji.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je po ponedeljkovem obisku doma upokojencev Sevnica dejal, da podpira idejo o vzpostavitvi tako imenovane rdeče cone zunaj doma, kamor bi po potrebi umaknili okužene stanovalce. Lokacija zanjo še ni dogovorjena. So pa med tem že zavrnili prvotno predlagano lokacijo skupne rdeče cone za bližnje domove starejših, ki naj bi bila na območju nekdanje policijske postaje v Brežicah. Ta se je namreč izkazala za neprimerno.

Ob koncu pa še pogovor z direktorjem Šolskega centra Novo mesto dr. Matejem Forjanom, ki je pojasnil, da je eden od razredov na Srednji strojni šoli v karanteni. Panika ni potrebna, prav tako ne smemo dovoliti stigmatizacije, je pa prav, da ravnamo odgovorno in upoštevamo priporočila za lastno zaščito in za zaščito ranljivejših skupin, ki pa niso zgolj med ostarelo populacijo.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 10.09.2020

SOS, s komnisije za integracijo romov, ministrov obisk Sevnice, covid-19 na ŠC NM