Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Ob 45-letnici podjetja Tabakum

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.09.2019 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v goste povabili direktorja družinskega podjetja Tabakum. Goce Tasev, sin ustanovitelja Blaža Taseva, je spregovoril o 45-letni zgodovini uspešno prehojene poti.

Zgodba o uspehu, ki se je začela s prihodom 16-letnega Blaža Taseva v Slovenijo, je najprej rodila ljubezen do akumulatorjev, kasneje pa se je ta razvijala, poglabljala, širila in danes se Tabakum lahko pohvali z vrsto dobavitelji kmetijske in vrtne opreme iz vsega sveta.

Goce je spregovoril o svojih spominih na podjetništvo v družini, na očeta, ki mu je že zelo zgodaj vcepil odgovoren odnos do dela in življenja na sploh. Pa tudi o humanitarnosti, ki je ves čas spremljala podjetniško dejavnost Tabakuma.

Goce Tasev je razkril tudi, kakšen odnos z očetom gojita danes in kako je na modernejši pristop k podjetništvu vplivalo tako očetovo znanje kot osebne izkušnje in tudi šolanje. S sogovornikom smo razkrili tudi odnos družine do očetovih korenin, saj ga je otroštvo v Makedoniji zaznamovalo za vse življenje. Tudi Blaževo naslednjo generacijo.

In prav prizvok makedonije bo slišati tudi na osrednji slovesnosti ob 45-letnici podjetja Tabakum, ki bo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, jutri, 12. septembra, ob 18.uri.

Več o podjetju, njegovih vzponih in najtežjih obdobjih, pa tudi o spominih na »takrat«, v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: 11.09.2019

Direktor Tabakuma Goce Tasev ob 45-letnici podjetja