pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

tonin vrtovec cigler kralj nsi Necenzurirano

Logar prihaja, da uniči NSi #komentar

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

profimedia-0828196615 Odkrito.si

Kate in William s to fotografijo razdelila javnost...

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O projektih, poslovanju brežiške bolnišnice, iskalni akciji in posavski razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.03.2020 11:30

Danes smo v oddaji »S Krko naokoli« spregovorili o različnih temah. Med drugim o iskanju delcev padlega meteorita, o zanimivi razstavi v Posavju, pa tudi o uspešnem poslovanju brežiške bolnišnice.

V uvodu smo bili v Novem mestu, kjer so pred časom za ves promet zaradi gradbenih del za novomeško Krko zaprli del Šmarješke ceste, ki vodi iz Mačkovca proti ločenskemu križišču, nasproti čistilne naprave. Kljub temu da je na obvestilnih tablah za zdaj zapisano, da bo zapora trajala do 27. marca, bo po podatkih izvajalca del - krškega Kostaka, predvidoma trajala kar do konca maja.

Direkcija RS za infrastrukturo je končala nadgradnjo železniških odsekov Rimske Toplice-Laško in Laško-Celje v okviru projekta nadgradnje proge Zidani Most-Celje. Vrednost opravljenih del je dosegla 53,6 milijona evrov, poleg obnove železniške infrastrukture pa so uredili tudi križanje v Marija Gradcu pri Laškem in sanirali sedem mostov.

Ustavili smo se tudi v Splošni bolnišnici Brežice, kjer so po interventnih državnih sanacijskih vložkih za pokrivanje izgube preteklih let lani drugo leto zapored poslovali pozitivno. Ob državnem vložku 320.000 evrov so lani ustvarili nekaj več kot 540.000 evrov dobička.

Prvič v svojem mandatu v Metliko prihaja varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci. Če potrebujete njegov nasvet, si rezervirajte termin v času njegovega obiska 18. marca. To lahko storite po telefonu na številki 030 720 225 in sicer najpozneje do ponedeljka, 16. tega meseca do 15.ure.

Po izračunih nekaterih tujih strokovnjakov naj bi delci meteorja, ki je pred tednom dni eksplodiral nad Slovenijo, padli nekje na območju med Novim mestom in Mirno Pečjo, natančneje med kraji Jablan, Prečna in Češča vas. Morda bodo v teh dneh Slovenijo zato obiskali tudi nekateri lovci na meteorite z vsega sveta, a slovenski geologi si želijo, da bi ti koščki ostali doma in našli svoje mesto v prirodoslovnem muzeju.

Novomeška medobčinska inšpekcija bo nadzirala morebitne posege na območjih javnih cest v času oranja in ustrezno ukrepala v primeru ugotovljenih nepravilnosti. Pri oranju zemljišč morajo namreč kmetje paziti, da ne onesnažijo in poškodujejo ceste in da orjejo v primerni razdalji od roba cestišča.

Ob koncu današnje oddaje pa smo spregovorili še o zanimivi razstavi, ki je te dni na ogled v prostorih Valvasorjeve knjižnice v Krškem. Gre za razstavo risb z naslovom Grajske stavbe v Posavju, ki jo je pripravil Rok Kranjc, prikazuje pa del zgodovine, do katere mnogi gojijo romantična razmišljanja. Na ogled je še do konca aprila.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 06.03.2020

O poslovanju bolnišnice Brežice, iskanju delcev padlega meteorja in o razstavi