1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeških drevesih, seji, uspehih in o posavskih projektih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
12.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična.

Poročamo o tem, da je iz metliških svetniških klopi prišla pobuda za začetek gradnje metliške obvoznice, največ časa pa so svetniki sicer namenili varnostnim razmeram na območju občine.

Z ortopedskega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto prihaja še ena novica o izjemnem dosežku. Ni še minilo teden dni, odkar so tam postavili nov mejnik na področju ortopedije, ko so opravili prvo endoprotezo kolka v okviru 24-urne hospitalne obravnave, že premikajo meje še korak dlje. Zdaj so namreč izvedli še prvo endoprotezo kolena v okviru enodnevne hospitalne obravnave.

V Posavju bodo oktobra začeli partnerski projekt vključevanja otrok in odraslih s posebnimi potrebami, ki so ga poimenovali Inkluzija otrok in odraslih Pegas. Dobrih 180.000 evrov vreden projekt bodo v okviru strategije lokalnega razvoja na turistični kmetiji Zevnik v Čatežu ob Savi, kjer med drugim skrbijo za več kot 20 konjev, poskrbeli za otroke in odrasle s posebnimi potrebami in jim tako ponudili brezplačno bivanje z dejavnostmi, ki se odvijajo na kmetiji. Prek skrbi za konje, z ježo, delovno pomočjo, delavnicami, s tabori, šolo v naravi in z drugimi dejavnostmi, nameravajo svoje varovance in uporabnike povezati z redno dejavnostjo na kmetiji ter tako spodbuditi spontano in neobvezno socializacijo.

V organizaciji novomeškega Rdečega križa bo letošnje poletje na Debelem rtiču preživelo 230 otrok, 201 na zdravstvenem in 29 na socialnem letovanju in to v dveh izmenah po 7 dni. Kdo skrbi zanje in kako preživljajo teden dni počitnic ob morju, pa v oddaji »S Krko naokoli«.

Drugi del našega potepanja po regiji bomo v celoti namenili ureditvi novomeškega Marofa in včerajšnji občinski seji novomeških svetnikov.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o drevoredu in vsebinah na Marofu, podražitvah, ... 12.07.2019

Oddaja SKN o drevoredu in vsebinah na Marofu, podražitvah, ...