mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tv3 oddaja zlati ključ Suzana Bajrić Njena.si

Kmetija: Spoznajte Suzano v vlogi televizijske ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O novomeškem bazenu, pozebi,...

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
08.04.2020 11:30

Poleg novomeškega bazena smo v našo oddajo danes umestili še nekaj drugih aktualnih tem. Med drugim smo govorili tudi o nedavni škodi, ki so jo povzročile nizke temperature.

V današnji oddaji med drugim poročamo o tem, da se je na Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije končal arhitekturni natečaj za gradnjo bazenskega kompleksa v okviru športno rekreacijskega parka v Češči vasi. Zmagovalca sta Dean Lah in Milan Tomac iz ljubljanskega arhitekturnega biroja Enota. Nekaj vizualizacij zmagovalne rešitve je na ogled tudi na naši spletni strani. Projekt omogoča gradnjo bazenskega kompleksa v dveh fazah. V prvi fazi bi zgradili pokrit 25-metrski bazen z gostinskim lokalom, zunanjimi ureditvami in parkiriščem, v drugi pa še 50-metrski zunanji bazen.

V skrbi za duševno zdravje v času epidemije koronavirusa želijo strokovnjaki zdravstveno vzgojnih centrov in centrov za krepitev zdravja ter drugih zdravstvenih služb v okviru zdravstvenih domov vsem prebivalcem Slovenije omogočiti različne oblike psihološke podpore. V ta namen so na voljo za brezplačne razbremenilne pogovore ob soočanju s stresom, strahovi ali skrbmi, povezanimi s koronavirusom tudi v naši regiji in sicer v zdravstvenih domovih v Novem mestu, Črnomlju, Krškem in Trebnjem.

Seveda pa ne moremo niti mimo nedavne pozebe. Kakšne posledice so povzročile nizke temperature v prvih pomladnih jutrih v naši regiji, predstavljamo v pogovoru s svetovalko za sadjarstvo Kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto Andrejo Brence.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine pa med tem vnovič podaljšuje razpis za najboljše regijske inovacije. Nov rok za oddajo prijav je zdaj 12. junij, oddati jih je možno preko elektronske pošte.

V času po uveljavitvi interventnega protikoronskega zakona bodo prestajanje kazni zapora po uradni dolžnosti predvidoma prekinili 114 obsojencem, so pojasnili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Kot je razvidno iz njihovih podatkov, bodo največ obsojencev začasno izpustili iz zapora na Dobu.

Štab Civilne zaščite Ivančna Gorica in občina sta sprejela sklep, da se vsem gospodinjstvom v občini Ivančna Gorica zagotovi vsaj eno zaščitno pralno masko za večkratno uporabo. S posebno številko časopisa Klasje že poslala po pošti.

Med tem Ljudska knjižnica Metlika poziva k brezplačni izposoji elektronskih knjig na portalu Biblos.

Konec marca smo poročali o tem, da je Romom v času pandemije oteženo upoštevanje proti koronavirusnih navodil, zlasti kar se tiče osebne higiene. Mnogi namreč niso imeli dostopa do čiste vode. In kako je danes?

O vseh teh temah podrobneje tudi v današnji oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 08.04.2020

O novomeškem bazenu, pozebi ter o dostavi vode Romom