jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O Moletovi štali, odpadkih, seji, zaporah in letovanju otrok

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.06.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat podrobneje predstavili nekaj aktualnih informacij iz naše regije.

Uvodoma smo sicer poročali o načrtovanem nakupu Moletovega hleva oz. štale, v katerem bo občina Šmarješke Toplice uredila prostore za društva, degustacijski prostor, trgovinico s spominki in še marsikaj.

Že vse od maja 2017 tudi v mestni občini Novo mesto in na območju občin Šentjernej, Škocjan, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Šmarješke Toplice stoji deset sivo-zelenih uličnih zbiralnikov za oddajo odsluženih e-odpadkov, kamor je možno odvreči različne manjše aparate in baterije. Kot so nam povedali v družbi Zeos, se je v teh uličnih zbiralnikih od njihove postavitve zbralo že skoraj 13,8 tone tovrstnih odpadkov. Osem uličnih zbiralnikov od marca 2017 stoji tudi v občinah Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog - Trebelno. Do danes se je v njih nabralo že skoraj 11 ton malih aparatov in odpadnih baterij.

Nad zapornicami na Dularjevem mlinu v Vavti vasi pa se vse leto nabira nesnaga, ki pa je nihče ne očisti. V toplejših mesecih to ustvarja precej smradu, zato smo na pobudo občana povprašali na občino, kdo je zadolžen za odstranitev te nesnage. In dobili odgovor.

Prva osebna zavarovalnica in Čebelarska zveza Slovenije sta v sklopu družbeno odgovorne akcije PRVAčebela postavila štiri tipizirane učne čebelnjake, da bi čebelarstvo tako še bolj približali mladim in jih ozavestili o pomenu čebel. Eden od teh čebelnjakov je namenjen čebelarskemu krožku učencev matične Osnovne šole Stična in mednarodnemu tekmovanju mladih čebelarjev, čebelnjak z AŽ čebeljimi panji in tremi čebeljimi družinami pa so ob tem namenili še Čebelarskemu društvu Stična.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto bo tudi letos organiziralo letovanje za 115 otrok na zdravstvenem in za 70 otrok na socialnem letovanju na Debelem rtiču. Letovali bodo v dveh terminih. Prvi bo od 11. do 18. julija, drugi pa od 18. do 25. julija.

Na delu dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami naj bi med prenovo tega 7,7-kilometrskega odseka polovico cestišča proti Obrežju zaprli za promet in ga preusmerili na drugo polovico avtoceste, tam pa bo v obe smeri potekal enopasovno. Po podatkih Darsa bodo navedena prenovitvena dela skupaj z davkom stala nekaj več kot 5,79 milijona evrov. Celotno prenovo omenjenega odseka naj bi novomeški CGP končal v približno dveh mesecih.

Občinski svet Občine Mirna se je minuli četrtek sešel na 11. redni seji, na kateri so največ pozornosti namenil prvemu rebalansu letošnjega proračuna in zaključnemu računu za lani.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.06.2020

O Moletovi štali, e-odpadkih, občinski seji, zapori AC, letovanju otrok