marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, mladini in razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.11.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim zanimivim temam, med drugim tudi 3.razvojni osi in mladini.

V uvodu smo spregovorili o tretji razvojni osi. Za prva dela na tretji razvojni osi je Dars tako pri izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na odseku Velenje-Slovenj Gradec kot tudi za dela na odseku Novo mesto-Osredek še vedno v fazi preverjanja in ocenjevanja sposobnosti ponudnikov.

Šentrupertski svetniki so na nedavni seji precej časa namenil razpravi o letnem in zimskem vzdrževanju lokalnih cest in javnih poti v občini v letošnjem letu. V ta namen je predvsem zaradi težke finančne situacije občine za letos predvidenih 172 tisoč evrov, kar je vsaj 50 tisoč evrov manj kot v povprečju minulih let.

V Mladinskem centru Brežice so prejšnji teden pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade in za lokalno skupnost. Namen konference z naslovom »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most« je okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere. Tudi mi smo jih nekaj predstavili

Povabili pa smo vas tudi v Galerijo Krško, kjer so prejšnji teden odprli razstavo oziroma posebej za to razstavišče v krški cerkvi sv. Duha pripravljeno postavitev z naslovom »Postelja« kiparke in vizualne umetnice Nataše Skušek. Umetnica z omenjeno razstavo raziskuje možnosti intimnega razmerja v sodobni odtujeni družbi.

V sklepnem delu oddaje pa smo nekaj besed namenili še podpisu dogovora o sodelovanju Občine Kočevje in Društva MORiS Kočevska Reka, ki sta podpis ovekovečila tudi z zasaditvijo osamosvojitvene lipe ob 29. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti.

Podrobneje o tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 11.11.2019

O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, aktivnostih mladih, razstavi Postelja in osamosvojitveni lipi