severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, mladini in razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.11.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim zanimivim temam, med drugim tudi 3.razvojni osi in mladini.

V uvodu smo spregovorili o tretji razvojni osi. Za prva dela na tretji razvojni osi je Dars tako pri izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na odseku Velenje-Slovenj Gradec kot tudi za dela na odseku Novo mesto-Osredek še vedno v fazi preverjanja in ocenjevanja sposobnosti ponudnikov.

Šentrupertski svetniki so na nedavni seji precej časa namenil razpravi o letnem in zimskem vzdrževanju lokalnih cest in javnih poti v občini v letošnjem letu. V ta namen je predvsem zaradi težke finančne situacije občine za letos predvidenih 172 tisoč evrov, kar je vsaj 50 tisoč evrov manj kot v povprečju minulih let.

V Mladinskem centru Brežice so prejšnji teden pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade in za lokalno skupnost. Namen konference z naslovom »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most« je okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere. Tudi mi smo jih nekaj predstavili

Povabili pa smo vas tudi v Galerijo Krško, kjer so prejšnji teden odprli razstavo oziroma posebej za to razstavišče v krški cerkvi sv. Duha pripravljeno postavitev z naslovom »Postelja« kiparke in vizualne umetnice Nataše Skušek. Umetnica z omenjeno razstavo raziskuje možnosti intimnega razmerja v sodobni odtujeni družbi.

V sklepnem delu oddaje pa smo nekaj besed namenili še podpisu dogovora o sodelovanju Občine Kočevje in Društva MORiS Kočevska Reka, ki sta podpis ovekovečila tudi z zasaditvijo osamosvojitvene lipe ob 29. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti.

Podrobneje o tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 11.11.2019

O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, aktivnostih mladih, razstavi Postelja in osamosvojitveni lipi