901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O festivalu, dobrodelnosti in "letalu, ki bo šlo po cesti"

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
02.08.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo se danes potepali po Kostelu, Metliki, Zalogu, Dolenjskih Toplicah, Novem mestu in na koncu smo bili še v Brežicah.

Castle Kolpa Music Festivala je letos k sodelovanju povabil številne bolj ali manj prepoznavne glasbene goste in ustvarjalce. Med njimi je 20 DJ-jev in 30 skupin, ki vse do nedelje gosti pravi glasbeni spektakel za mlade in mlade po srcu. Nekateri tam poleg glasbenih užitkov preživljajo tudi popoln odklop v festivalskem kampu in spoznavajo neokrnjeno naravo Kostela in okoliških zaselkov in vasi.

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika že trinajsto leto zapored izvajajo akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem v občini pri nakupu šolskih potrebščin. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona - lani 40-evrskega - prejmejo starši otrok iz socialno šibkih družin. Bon na ime otroka lahko starši tudi letos unovčijo v trgovini Partner v Metliki vse do konca avgusta in to izključno za šolske potrebščine.

Pa smo pri Zalogu, kjer je pred dvema letoma zagorelo. Odpadke s pogorišča v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži bo Kostak začel odvažati 19. tega meseca. Z državo je bila namreč podpisana pogodba, vredna nekaj manj kot 1,49 milijona evrov.

Noč med 5. in 6. avgustom se bo z gotovostjo zapisala v zgodovino naše mlade države. V družinskem podjetju FerroČrtalič, kjer že več kot 55 let razvijajo in proizvajajo stroje za površinsko obdelavo, bodo namreč poskrbeli za nepozabno popestritev dogajanja na slovenskih cestah. S ponedeljka na torek ponoči se bo zgodil najbrž najbolj nenavaden izredni prevoz v zgodovini samostojne Slovenije. Tudi o tem poročamo.

Vrhovno sodišče je sojenje nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju zaradi zaposlitve podžupanje, preneslo na Okrajno sodišče v Novem mestu. Zakaj, boste slišali v oddaji »S Krko naokoli«.

Ob koncu oddaje pa še o Festivalu stare glasbe Seviqc Brežice, ki se letos začenja 14.avgusta v Hudičevem turnu v Soteski z nastopom italijanskega lutnjarja Simoneja Vallerotondo. V avgustu bo skupno 5 koncertov v občinah Brežice, Dolenjske Toplice in Slovenska Bistrica, novost pa bodo organizirani prevozi na različna prizorišča iz Zagreba in Ljubljane in nazaj.

Več o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN o festivalu, dobrodelnosti in letalu, ki bo šlo po cesti: 02.08.2019

Oddaja SKN o festivalu, dobrodelnosti in letalu, ki bo šlo po cesti