volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Avtodomi, inovatorji, palačinke in dobrodelnost

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.06.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes spregovorili o več različnih temah, med drugim tudi o najboljših inovacijah v regiji.

Nekaj besed smo namenili slovenski mreži postajališč za avtodome, ki je vse gostejša, saj obisk turistov s tem prevoznim sredstvom tudi pri nas narašča. »V 90 občinah po državi je zdaj urejenih več kot 160 tovrstnih postajališč, a to še ni končna številka,« je povedala koordinatorka projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Petra Krnc Laznik .

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je minuli četrtek na Otočcu podelila nagrade najboljšim dolenjskim in belokranjskim inovatorjem. Kdo so postali najboljši, boste slišali v oddaji »S Krko naokoli«.

Bili smo tudi na Lisci, kjer vam na primer postrežejo kar 25 vrst palačink, najbolj priljubljene pa so tiste z nazivom Melania. Obiskovalce od maja naprej na Lisco vabijo tudi številne prireditve.

Ob koncu oddaje »S Krko naokoli« pa poročamo tudi o plemenitem dejanju javnosti, ki skuša pomagati številčni družini Cvitanović iz Šentjerneja. 31-letna mamica z osmimi otroki, starimi od pet mesecev do 11 let je namreč nepričakovano ostala brez moža, otroci pa brez očeta, ki je edini »k hiši nosil denar«. V dobrodelni akciji, ki jo vodi novomeški Rdeči križ, so odprli poseben račun, na katerem zbirajo denar za omenjeno družino. Na naslovu: RKS - OZ Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, Novo mesto, TR: 0297 00259477 202, BIC banke: LJBASI2X, namen: dobrodelni namen, referenca: SI 00 903071 zbirajo denar do nadaljnjega. Že na dobrodelnem koncertu so se obiskovalci odrezali s prostovoljnimi prispevki, Rotary klub Novo mesto pa je družini v stiski poklonil bon v vrednosti 200 evrov. Po besedah Ozimkove z OZ RKS Novo mesto so številne prošnje poslali tudi na podjetja, ustanove, društva in na posameznike, saj želijo družini dolgoročno pomagati.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.06.2019

inovacije, dobrodelnost, avtodomi, palačinke melania