spice gilrs, 1997 Svet24.si

Nekdanja Spajsica iskreno spregovorila o težkih ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

FRANCI ZAVRL Necenzurirano

Kitajci nočejo imeti več nič z Zavrlom in ...

Boštjan Aver_26_Foto- Barbara Reya.JPG Reporter.si

Laž v demantiju in zloraba pravice do popravka: ...

marko suler Ekipa24.si

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o ...

Lara Dolenc (Gaja Filač) Njena.si

Gaja Filač se je tudi v resnici zelo zgodaj ...

doncic Ekipa24.si

Norec! Cirkuški met Dončića končal naravnost v...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Avtodomi, inovatorji, palačinke in dobrodelnost

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.06.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo danes spregovorili o več različnih temah, med drugim tudi o najboljših inovacijah v regiji.

Nekaj besed smo namenili slovenski mreži postajališč za avtodome, ki je vse gostejša, saj obisk turistov s tem prevoznim sredstvom tudi pri nas narašča. »V 90 občinah po državi je zdaj urejenih več kot 160 tovrstnih postajališč, a to še ni končna številka,« je povedala koordinatorka projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Petra Krnc Laznik .

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je minuli četrtek na Otočcu podelila nagrade najboljšim dolenjskim in belokranjskim inovatorjem. Kdo so postali najboljši, boste slišali v oddaji »S Krko naokoli«.

Bili smo tudi na Lisci, kjer vam na primer postrežejo kar 25 vrst palačink, najbolj priljubljene pa so tiste z nazivom Melania. Obiskovalce od maja naprej na Lisco vabijo tudi številne prireditve.

Ob koncu oddaje »S Krko naokoli« pa poročamo tudi o plemenitem dejanju javnosti, ki skuša pomagati številčni družini Cvitanović iz Šentjerneja. 31-letna mamica z osmimi otroki, starimi od pet mesecev do 11 let je namreč nepričakovano ostala brez moža, otroci pa brez očeta, ki je edini »k hiši nosil denar«. V dobrodelni akciji, ki jo vodi novomeški Rdeči križ, so odprli poseben račun, na katerem zbirajo denar za omenjeno družino. Na naslovu: RKS - OZ Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, Novo mesto, TR: 0297 00259477 202, BIC banke: LJBASI2X, namen: dobrodelni namen, referenca: SI 00 903071 zbirajo denar do nadaljnjega. Že na dobrodelnem koncertu so se obiskovalci odrezali s prostovoljnimi prispevki, Rotary klub Novo mesto pa je družini v stiski poklonil bon v vrednosti 200 evrov. Po besedah Ozimkove z OZ RKS Novo mesto so številne prošnje poslali tudi na podjetja, ustanove, društva in na posameznike, saj želijo družini dolgoročno pomagati.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.06.2019

inovacije, dobrodelnost, avtodomi, palačinke melania