DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Pridi v mesto Novo mesto

V službo s kolesom ali peš

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.09.2020 17:45

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so v Novem mestu uvedli novost s kampanjo »S kolesom ali peš v službo«, ki poteka od 14. do 25. septembra, k sodelovanju pa so povabili različna podjetja v novomeški občini. Novomeška podjetja so tako spodbudili, da vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Kampanji se pridružujejo tudi sodelavci Mestne občine Novo mesto.

Kampanja pa tako predstavlja nov primer sodelovanja lokalne skupnosti in uspešnega novomeškega gospodarstva pri širjenju koncepta trajnostne mobilnosti.

S to kampanjo so se odločili, da v okviru trajnostnega ukrepa, pohvalijo zaposlene, ki se že zdaj za prihod v službo odločajo za čistejše oblike mobilnosti (skiro, kolo, hoja peš) s simbolično nagrado in hkrati spodbudijo še ostale k odločanju za čistejše oblike mobilnosti. Podjetja se za sodelovanje prijavijo preko e-naslova: vanesa.dzeladini@novomesto.si.

Z različnimi ukrepi si tako prizadevajo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti.
V sredo, 16. septembra pa vabijo vse starejše na Kolesarski izlet s kolesi GoNm, kjer jim bodo predstavili sistem izposoje koles. Kolesa GoNm so med Novomeščani vse bolj priljubljena.

Danes se vse več starejših odloča za izbiro koles, zato jim želijo še približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Priljubljen sistem se je v treh letih razširil na že 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj.