pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Pridi v mesto Novo mesto

Nova avtobusna postaja razveselila vaščane

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
29.09.2020 14:48

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in vodja sektorja za vzdrževanje in prometno varnost Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Karmen Praprotnik sta včeraj skupaj s predsednico krajevne skupnosti Majdo Meštrić prerezala trak in s tem uradno odprla novo avtobusno postajo center v Birčni vasi. Župan in vodja sektorja za vzdrževanje in prometno varnost Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo sta nato simbolno zasadila lipo, ki bo vaščane tudi v prihodnje spominjala na pomembno pridobitev v Birčni vasi.

Vaščane Birčne vasi je pozdravil župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je po kratkem pevskem nastopu otrok iz Osnovne šole Birčna vas povedal, da je nova pridobitev pomembna predvsem za šolarje in tiste, ki vsakodnevno uporabljajo javni potniški promet. Ob tej priložnosti se je župan zahvalil strokovnim sodelavcem na občini in Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo za plodno sodelovanje, ki si ga želi tudi v prihodnosti.

Majda Meštrić, predsednica krajevne skupnosti Birčna vas je na dogodku povedala, da je bilo osnovno vodilo za izgradnjo avtobusne postaje, ki se je začela letošnjega aprila, varnost otrok ter ostalih udeležencev v prometu. Majda Meštrić je med drugim omenila, da je nova pridobitev s prehodom prek državne ceste povezana tudi s pešpotjo, ki je bila urejena pred dvema letoma in služi kot varna pot do zgornjega dela vasi, hkrati pa je pot, ki je ponoči tudi osvetljena, povezana z igrali za otroke.

V sklopu ureditve avtobusnega obračališča ob državni cesti Gaber-Uršna sela-Novo mesto v naselju Birčna vas so poleg postajališča urejali tudi površine za pešce, nova sta tudi cestna razsvetljava in ekološki otok. Celotna vrednost investicije znaša nekaj več kot 173 tisoč evrov z DDV. V prihodnosti je predvidena rekonstrukcija regionalne ceste skozi Birčno vas z ureditvijo pločnika za pešce in cestno razsvetljavo.