pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

1697198536-dsc03553-1697198509897 Necenzurirano

Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2022 12:13

Tokrat poročamo o tem, da bosta imela odslej dva športna objekta prilagojeno obratovanje, govorili pa bomo tudi o tem, da so v OŠ Brusnice in vrtcu Videk bogatejši za sodobna naslonjala za kolesa.

Naraščanje cen energentov ne prizanaša javnim športnim objektom, ki jih država ni prepoznala kot zaščitene odjemalce energije, za katere bo veljala regulirana cena. Zaradi višanja cen, ki vplivajo na stroške obratovanja objektov, stroške vzdrževanja bazenske vode ter ne reguliranja omilitev posledic dviga cen s strani pristojnih državnih institucij, smo bili na Mestni občini Novo mesto in Zavodu Novo mestu primorani sprejeti odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov. Do nadaljnjega bo tako zaprt bazen na Osnovni šoli Grm, Olimpijski center Novo mesto se do nadaljnjega ne bo ogreval, vadba v objektu pa bo še naprej omogočena.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti MO Novo mesto vsako leto uredi trajne ukrepe za spodbujanje trajnostne mobilnosti, letos so te namenili tudi Osnovni šoli Brusnice. Šolarji lahko tako že od začetka šolskega leta urejeno parkirajo svoja kolesa ob novih naslonjalih, enako velja za vzgojitelje in starše vrtičkarjev Vrtca Videk v Bršljinu. Osnovna šola Brusnice do sedaj ni imela urejenega prostora za varno parkiranje koles, število šolarjev kolesarjev pa se iz leta v leto povečuje. Enak trend se je pokazal tudi pri Vrtcu Videk, kjer so imeli starejše, neprimerno stojalo za kolo, sedaj pa imajo na voljo naslonjala za štiri kolesa. Pri Osnovni šoli Brusnice smo uredili naslonjala za 12 koles.

Novo mesto - moje mesto, 6.10.2022