marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

mei rabic Njena.si

Skrito v raju: Spoznajte šolarko, ki igra Elo

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2022 11:45

V tokratni oddaji smo se družili z otroci vrtca Pedenjped in telovadili na zunanjih fitnes napravah v MO Novo mesto.

Vrtec Pedenjped Novo mesto bo v petek, 27. maja, med 16. in 18. uro na parkirišču na Novem trgu na Pedenjtržnici predstavil izdelke vrtičkarjev, ki so jih med šolskim letom ustvarili na temo samooskrbe in varovanja okolja z ločevanjem odpadkov.
Vrtec Pedenjped se je v šolskem letu 2021/22 preimenoval kar v Zeleni Vrtec Pedenjped s sloganom »Spoštujemo, varujemo, ohranjamo, ustvarimo zeleni vrtec Pedenjped«.

Skozi leto so v vrtcu s številnimi projekti krepili zavest o pridelavi lastnih živil in samooskrbi, varovanju okolja z ločevanjem odpadkov, recikliranjem oblačil oz. blaga in odpadne embalaže. Otroci so aktivno sodelovali pri pripravi izdelkov/pridelkov, ki jih bodo staršem in obiskovalcem predstavili na zaključni prireditvi Pedenjtržnica. S prostovoljnimi prispevki, ki jih bodo starši in obiskovalci namenili njihovim produktom, bodo obnovili stara igrišča vrtčevskih enot ter za nakup novih igral.

V Novem mesto bodo potekale brezplačne vodene vadbe na zunanjih fitnes napravah v Novem mestu, kjer lahko prijetno in kakovostno izkoristimo svoj prosti čas.

Poudarek bo na svetovanju o uporabi zunanjih fitnes naprav in tudi vodeni vadbi, ki bo potekala trikrat tedensko od 17. do 19. ure na območjih, kjer so zunanji fitnes parki. Svetovanje in vadbo bodo izvajali licencirani vaditelji.

Prvo srečanje bo v danes med 17. in 19. uro na zunanjem fitnesu Portoval in igrišču Mestne njive. Termine nadaljnjih vadb lahko spremljate na spletni strani organizatorja vadb, Zavoda Novo mesto.

Novo mesto - moje mesto, 24.5.2022