viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2022 11:56

V tokratni oddaji smo preverili, kako je potekalo srečanje župana Gregorja Macedonija s tremi poslankami, ki so bile izvoljene v državni zbor, govorili pa smo tudi o bližajoči se krvodajalski akciji za kraje Bučne vasi.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni se je po končni potrditvi volilnih rezultatov na rotovžu srečal s tremi poslankami, ki so bile v novomeških okrajih izvoljene v državni zbor, to so Jožica Derganc (Gibanje Svoboda), Anja Bah Žibert (SDS) in dosedanja direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič (NSi). Namen srečanja je povezovanje novomeških poslank pri zastopanju interesov Novega mesta, Dolenjske in Bele krajine. Med aktualnimi zadevami so se sogovorniki na tokratnem srečanju dotaknili prizadevanj za nadaljnji razvoj novomeškega visokošolskega in raziskovalnega prostora ter romske problematike. V bodoče bodo k sodelovanju povabili tudi poslanca iz trebanjskega volilnega okraja – Francija Kepo (SDS).

Krajevna organizacija RK Bučna vabi vse svoje krajane na krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 23. maja, na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, v Splošni bolnišnici Novo mesto in sicer od 7.00 do 11.00. za darovanje krvi se je potrebno predhodno naročiti na eni izmed telefonskih številk 051 389 270, 051 671 147 ali 030 716 796.

Novo mesto - moje mesto, 17.5.2022