Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

pia-skvarča Njena.si

Skrito v raju: Se vam zdi kodrasto dekle od nekje ...

oblak Ekipa24.si

Grozljivi prizori v Španiji! Pred in med tekmo ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2022 12:20

Tokrat smo odšli v Birčno vas, kjer se obeta ureditev državne ceste.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor ljubljanskega podjetja CVP Robert Kuzman sta v Birčni vas v prisotnosti ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca podpisala pogodbo za ureditev skoraj 700 metrov dolgega odseka državne ceste v Birčni vasi. Vrednost del je več kot 1,16 milijona evrov, pri čemer bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo prispevala približno 930.000 evrov, preostanek pa občina.

Dela zajemajo rekonstrukcijo ceste mimo podružnične osnovne šole v Birčni vasi, z ureditvijo pločnika za pešce, cestne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča in dostopnih poti in navezav na obstoječe lokalne ceste.Dela se bodo začela predvidoma v maju in bodo potekala do poletja prihodnje leto.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob podpisu pogodbe, ki je združeval tudi delovni obisk v Novem mestu dodal, da je sodelovanje z novomeško občino uspešno, saj so obnovljene oz. v pripravi prenove vseh večjih vpadnic v mesto, nadaljujejo se tudi prizadevanja za čimprejšnjo gradnjo vzhodne obvoznice v sklopu tretje razvojne osi ter zahodne obvoznice kot državne ceste, velik poudarek pa je tudi pri vzpostavljanju infrastrukture za trajnostno mobilnost. Ob tem je minister napovedal, da je bil rezultat delovnega srečanja z županom Gregorjem Macedonijem tudi dogovor za vzpostavitev brezplačnega prevoza upokojencev z mestnim potniškim prometom v Mestni občini Novo mesto, kar naj bi bilo s podpisom pogodbe dokončno potrjeno v kratkem.

Novo mesto - moje mesto, 20.4.2022