mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2022 12:40

V tokratni oddaji smo govorili o koncertu Novomeškega simfoničnega orkestra ter o zadnji fazi rekonstrukcije ceste v Šmihelu.

Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki je bil na predvečer občinskega praznika jutri ob 19. uri predviden na Glavnem trgu, je zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavljen v Športno dvorano Marof. Občani lahko brezplačne vstopnice rezervirajo in prevzamejo na blagajni Kulturnega centra Janeza Trdine še danes eno uro in pol pred koncertom v avli kulturnega centra. Z 90-članskim simfoničnim orkestrom bo kot gostja nastopila solistka Eva Boto, skrbno pripravljen koncert, ki programsko vključuje tako novomeško kot svetovno glasbeno zakladnico, pa se bo začel s skladbo Jožeta Privška Ob reki, ki je bila za orkester napisana ob 50. letnici glasbene šole. Kot napovedujejo simfoniki pod taktirko dirigenta Mira Sajeta, bodo tudi tokrat poskrbeli za vse glasbene okuse in slovesen zaključek. Ob občinskem prazniku naša občina pripravlja še podelitev priznanj in nagrad v Jakčevem domu, občinskim nagrajencem pa bo posvečena tudi razstava s predstavitvijo njihovega dela na Glavnem trgu.

V sklopu zadnje faze rekonstrukcije državne ceste v Šmihelu je steklo zaključno asfaltiranje 200-metrskega cestnega odseka ob Osnovni šoli Šmihel, s čimer se napoveduje tudi sklenitev celovite prenove cestišča od Košenic do pokopališča v Šmihelu. Za izvedbo del bo do vključno petka, 8. aprila, na odseku šmihelske državne ceste vzpostavljena popolna zapora, obvoz bo urejen. Po zaključenem asfaltiranju bo promet po prenovljeni državni cesti v Šmihelu ponovno potekal nemoteno, do konca aprila pa se bodo izven cestišča nadaljevala še zaključna manjša dela in ureditev signalizacije. Državna cesta v Šmihelu je bila v I. in II. fazi celostno prenovljena od Košenic do križišča s Smrečnikovo, odsek od slednjega križišča do pokopališča v Šmihelu pa se je v preteklih mesecih urejal v III. fazi prenove. Z rekonstrukcijo cestišča bo dosežen cilj izboljšanja prometnih razmer za vse udeležence v prometu, z ureditvijo pločnika pa se bo v Šmihelu povečala tudi prometna varnost ranljivejših pešcev in kolesarjev.

Novo mesto - moje mesto, 5.4.2022