voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

Luka Dončić postavil prav poseben rekord Njena.si

Luka Dončić objavil prikupno družinsko ...

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
31.03.2022 12:30

V Novem mestu so predstavili razloge za nedavni vladni sklep za ustanovitev javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo in njegove načrte. Gre za plod in nadgradnjo večletnega dela, je pojasnil direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič.

Postopki za ustanovitev zavoda bodo stekli te dni. Aprila naj bi sledil njegov operativni zagon, ekipno delo naj bi začeli poleti. Zavod bo zaposloval postopno, skupaj približno 30 ljudi, za vršilca dolžnosti njegovega direktorja je vlada že imenovala Boruta Rončevića.

Za zdaj bo deloval v prostorih razvojnega centra v novomeškem Podbrezniku, ob stavbi podjetniškega inkubatorja pa zanj načrtujejo novogradnjo s tehnološkim kampusom. Sicer pa želijo v prihodnjih 15 letih sodelovati pri ustanovitvi 15 podjetij, ki bodo skupaj zaposlila 1500 ljudi in se otresti zdajšnje zaposlitvene odvisnosti od velikih družb, je še napovedal Bratkovič.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto v sodelovanju z Društvom novomeških študentov pripravlja spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 4. aprila in torek, 5. aprila,, od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost. za darovanje krvi se je potrebno predhodno naročiti na centru za transfuzijsko medicino Novo mesto na telefonsko številko 01 54 38 340 in se dogovorite za termin odvzema, vsakega novega krvodajalca bodo veseli. Pred odvzemom krvi bodo krvodajalci zdravniško pregledani. Ekipa oddelka prosi, da niste tešči, vendar ne zajtrkujete nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vam bodo postregli s prigrizkom.

Novo mesto - moje mesto, 31.3.2022