mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
17.03.2022 12:50

Medobčinski inšpekcijski organ Skupne občinske uprave občin Dolenjske obvešča, da bo izvajal redni nadzor nad odlaganjem komunalnih odpadkov. Občane Mestna občine Novo mesto preventivno opozarja, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in jih prepuščajo v namenske zabojnike. Odlaganje odpadkov v okolje oziroma izven (ob) zabojnikih je prepovedano. Tako odlaganje odpadkov omogoča brskanje živali po smeteh, nenadzorovan raztros odpadkov po okolju, smrad in kvari videz naselja, so zapisali na spletni strani novomesto.si. Zasledovani cilji nad odlaganjem komunalnih odpadkov so usmerjeni k večji osveščenosti povzročiteljev komunalnih odpadkov glede pravilnega odlaganja komunalnih odpadkov in ločevanju komunalnih odpadkov na izvoru nastanka.

Župan Gregor Macedoni je minuli teden uradno razglasil in podelil priznanje zmagovalcu izbora za Županovo vino 2022. Zmagovalni cviček je letos pridelal Janez Colnar iz Društva vinogradnikov Trška gora, ki je titulo nosil že leta 2016, ko je izbor Županovega vina potekal prvič.

Izbor za Županovo vino 2022 je namenjen povečanju prepoznavnosti vinarjev novomeške občine ter promociji kvalitetnega najpomembnejšega dolenjskega vina, Novo mesto pa postavlja na zemljevid kot prestolnico vinorodne dežele Dolenjska. Dolenjske vinske gorice s Trško goro na čelu pridobivajo na prepoznavnosti in beležijo vse večji turistični obisk. Vrhunske vinske degustacije v Vinski kleti Colnar, domače gostoljubje Odprtih zidanic, množično obiskan pohod po Slakovi poti, obujanje trškogorske tradicije, ki jo izvaja Turistično kulturno društvo Trškogorsko srce, prenočevanje v zidanicah in seveda idilična pokrajina med vinogradi, na Dolenjsko pritegnejo obiskovalce od blizu in daleč.

Dobrote izpod veščih rok predsednice Turistično kulturnega adruštva Trškogorsko srce je okusil tudi župan Gregor Macedoni, ki ga je Jožica Verček ob Gregorjevem razveselila z godovnim prazničnim kruhom.

Novo mesto - moje mesto, 17.3.2022