minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
10.09.2024 12:30

Gasilci PGD Dolž podpisali pogodbo za nakup novega gasilskega vozila. Gubčeva ulica pri gradu Grm odslej enosmerna.

Gasilci PGD Dolž podpisali pogodbo za nakup novega gasilskega vozila
Na rotovžu je potekal podpis pogodbe za nakup novega gasilskega vozila GVV-1 za Prostovoljno gasilsko društvo Dolž (PGD Dolž). S tem vozilom bodo dolški gasilci prenovili svoj vozni park, kar jim bo omogočilo še boljše in hitrejše odzivanje na vse vrste intervencij.

Pogodbo o nakupu in dobavi novega gasilskega vozila sta podpisala župan Gregor Macedoni in predsednik PGD Dolž Janez Gorenc. Pri podpisu pogodbe sta bila prisotna še poveljnik javne gasilske službe Mestne občine Novo mesto Gregor Blažič in član poveljstva PGD Dolž Matija Turk.

Celotna vrednost novega vozila z opremo znaša 134.000 evrov, pri čemer bo občina prispevala 80.000 evrov, preostali znesek pa bodo gasilci zagotovili sami oziroma s pomočjo sponzorjev. Vozilo bo znamke Mitsubishi, model Fuso Canter in bo imelo štirikolesni pogon, kar je za zahtevno območje, ki ga pokriva PGD Dolž, izjemno dobrodošlo. Poleg raznovrstne gasilske opreme bo imelo vozilo tudi rezervoar za 1000 litrov vode. Novo gasilsko vozilo bo zamenjalo obstoječe vozilo Bremach, ki je staro že skoraj 30 let.

Vozilo bo dostavljeno ob koncu leta 2025, uradni prevzem vozila pa bo leta 2026, ko PGD Dolž praznuje 90 let delovanja.

Gubčeva ulica pri gradu Grm odslej enosmerna
Pred začetkom šolskega leta smo na Mestni občini Novo mesto na pobudo krajanov in v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kandija–Grm spremenili prometni režim na Gubčevi ulici. Na 200-metrskem uličnem odseku bo promet odslej potekal enosmerno iz smeri grmskega gradu proti Mušičevi ulici. Na šolski poti, ki jo uporabljajo številni učenci Osnovne šole Grm, so po novem razširjene tudi površine za pešce in kolesarje, kar povečuje varnost ranljivih udeležencev v prometu.


Ob spremembi prometnega režima na Gubčevi ulici iz dvosmernega v enosmerni voznike pozivamo k doslednemu upoštevanju nove signalizacije, v začetnem obdobju pa bo pri usmerjanju prometa preventivno sodelovalo tudi medobčinsko redarstvo.

Novo mesto, moje mesto 10.9.2024