minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
05.09.2024 12:20

S prvim šolskim dnem sproščen promet na Westrovi ulici. Odprt tretji rok razpisa za programe in projekte organizacij in posameznikov.

S prvim šolskim dnem sproščen promet na Westrovi ulici
Zaključuje se celovita rekonstrukcija Westrove ulice na odseku od križišča s Šegovo ulico do železniškega prehoda pri Šmihelski cesti, kjer bo s ponedeljkom, 2. septembra 2024, odstranjena popolna zapora. Promet bo potekal nemoteno, za izvedbo zaključnih del pa bodo izven prometnih konic predvidoma do 7. septembra 2024 po potrebi vzpostavljene delne zapore z ročnim usmerjanjem. Po zaključku prenove Westrove ulice se bodo dela začela izvajati na krajšem kraku bližnje slepe Šegove ulice, kjer bo vzpostavljena popolna zapora.

Dela na Westrovi ulici zajemajo ureditev vozišča, cestne razsvetljave in kanalizacije, z obojestranskim pločnikom in kolesarsko stezo bo poskrbljeno tudi za varne površine za pešce in kolesarje. Ker gre za prometno obremenjeni del mesta, predvsem zaradi bližine Šolskega centra Novo mesto, je izvajalec dela izvajal v počitniškem času, s prenovo slepe Šegove ulice pa bo pričel septembra.

Odprt tretji rok razpisa za programe in projekte organizacij in posameznikov


Na Mestni občini Novo mesto smo odprli prijave na tretji rok razpisa za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov za leto 2024. Za sedem vsebinskih področij organizacijam in posameznikom, ki v novomeškem okolju predstavljajo pomembno družbeno komponento, na tretjem razpisnem roku namenjamo dobrih 92 tisoč evrov. Rok za oddajo vlog v digitalni obliki poteče 30. septembra 2024.

Triletni razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov je bil prvič uveden v letu 2022, namenjen pa je novim in obstoječim vlagateljem za podporo enkratnim projektom ter prijaviteljem, ki jim je novomeška občina že odobrila sofinanciranje in oddajo le letni program dela. S finančno podporo želimo na občini organizacijam in posameznikom s posebnim statusom omogočiti stabilno delovanje. V tretjem razpisnem roku gre sicer za sofinanciranje področij kulture, mladine, športa, prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, turizma in prireditev pomembnih za turistično promocijo občine.

Vse informacije so prosilcem na voljo med uradnimi objavami.

Novo mesto, moje mesto 5.9.2024