minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
29.08.2024 12:31

Na Maistrovi ulici do jeseni prenovljena kanalizacija.

Na Maistrovi ulici do jeseni prenovljena kanalizacija
Župan Gregor Macedoni in prokurist Gradbeništva Mačerol Dejan Mačerol sta danes, 23. avgusta 2024, na rotovžu podpisala pogodbo za drugo fazo rekonstrukcije mešane kanalizacije na odseku Maistrove ulice. Dela v vrednosti dobrih 217 tisoč evrov se bodo začela v prihodnjih tednih in bodo zaključena konec jeseni.

V prvi fazi, ki je bila izvedena v lanskem letu, je bila obnovljena mešana kanalizacija mimo štirih stanovanjskih hiš. V drugi fazi bo rekonstrukcija vezana na štirinajst objektov, pri čemer bo na krajšem odseku Maistrove ulice ukinjen obstoječi in zgrajen nov vod.

Z novimi prezračevalnimi sistemi boljši zrak za šolarje in vrtčevske otroke
V osnovnih šolah Otočec in Dragotin Kette ter vrtčevski enoti Labod smo na občini v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del Petrolom začeli z vgradnjo sistemov centralnega prezračevanja z rekuperacijo. Dobrodošle investicije v vrednosti dobrega 1,8 milijona evrov je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo iz Načrta za okrevanje in odpornost sofinanciralo v vrednosti 1,5 milijona evrov. Nov sistem prezračevanja bo otrokom omogočil svež in čist zrak v šolskem okolju v vseh letnih časih. Dela, ki so se začela med šolskimi počitnicami, bodo zaključena jeseni, ob njihovi izvedbi pa bosta vzgoja in pouk otrok potekala nemoteno.

Z izvedbo centralnega prezračevanja v treh stavbah za izobraževanje in predšolsko vzgojo bomo poskrbeli, da bomo v objekte kontinuirano dovajali svež zrak, ne da bi odpirali okna in s tem izgubljali toploto. S procesom bo izboljšana energetska učinkovitost stavb, z nadzorovano vlago, filtracijo zraka in znižano hrupnostjo pa bo bolj zdravju prijazno tudi okolje, v katerem otroci preživljajo dalj časa. Nov sistem prezračevanja z ločitvijo posameznih delov stavbe s prezračevalnimi conami kot zaželen učinek prinaša tudi otežitev širjenja virusov v zraku.

Novo mesto, moje mesto 29.8.2024