markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Moje mesto Novo mesto

Novo mesto, moje mesto

Piše: RK

Čas objave:
20.06.2024 12:26

Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo. Imate predlog, kako izboljšati javne prostore v Kandiji in na Grmu?

Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo
Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v aprilu objavil Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024, katerega cilj je omogočiti najbolj ranljivim skupinam prebivalstva izposojo osnovne računalniške opreme. Na voljo so še prenosni računalniki v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.


Nekaj ključnih informacij o javnem pozivu:
Na javni poziv se lahko prijavi starš ali zakoniti zastopnik, ki na dan objave javnega poziva (12. 4. 2024) izpolnjuje oba pogoja:
- je upravičenec do otroškega dodatka, uvrščen v PRVI dohodkovni razred;
- ima vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.
​Vlogo je možno oddati do 22. 6. 2024 oz. do razdelitve razpoložljive računalniške opreme.

Na družino pripada izposoja 1 računalnika. Razpis in vloga sta na voljo na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.


Imate predlog, kako izboljšati javne prostore v Kandiji in na Grmu?

Urbanka – pisarna celovite urbane prenove je zasnovana kot neformalna mreža lokalnih nevladnih organizacij in posameznikov, ki delujejo na področju urejanja prostora. Po uspešni akciji v KS Bršljin zdaj prenaša dobre prakse v KS Kandija-Grm. V prihodnjem tednu bodo vsa gospodinjstva v tej krajevni skupnosti prejela letak z informacijami o možnostih in načinih zbiranja njihovih pobud.

»Do konca junija boste imeli prebivalci in prebivalke KS Kandija-Grm in tudi obiskovalci te krajevne skupnosti možnost, da predlagate, kako izboljšati kakovost bivanja v vaši krajevni skupnosti. V mislih imamo predvsem manjše, lažje izvedljive prostorske posege, veseli pa bomo prav vsakega predloga. Zdaj je namreč čas, da poveste, če morda kje manjka zelenica, če manjkajo klopi za počitek, če bi kje zasadili nova drevesa, ali pa kakšnega nevarnega odstranili, uredili javno nadstrešnico ali pa morda uredili tudi promet z manjkajočimi znaki, klančinami ipd. Morda pa želite urediti novo pešpot ali povezavo, ali pa imate morda v mislih pomanjkanje prostorov za druženje starejših, otroških igrišč ipd.,« je k sodelovanju povabila vodja Regijskega NVO centra Maja Žunič Fabjančič.

Namen celotnega procesa, ki bo potekal v treh korakih, bo tokrat prenos kakovostne prakse iz sfere prostorskih nevladnih organizacij v sfero vodstev krajevnih skupnosti. Najprej bodo predstavniki Urbanke skupaj s KS Kandija-Grm zbrali pobude, ki se jih bo lahko oddalo na več načinov:

osebno na eni od stojnic, ki bosta ob križišču med Trdinovo ul. in Kandijsko c. (v nedeljo, 16. 6., od 12. do 17. ure) ter na igrišču na Smrečnikovi ul. (v četrtek, 20. 6., od 17. do 20. ure). V primeru dežja pa naslednji dan ob istem času;
pisno oddate v Zbiralnik idej (unikatno oblikovani zeleni poštni nabiralnik z oglasno tablo na fotografiji), ki bo postavljen na naslednjih lokacijah: ob oglasni deski KS pred vhodom za razredno stopnjo OŠ Grm (med 12. in 16. 6.), ob trgovini Mercator na Smrečnikovi ul. (od 17. do 23. 6.) in na križišču med Smrečnikovo in Trdinovo ulico (od 24. do 30. 6.);
pisno v poštni nabiralnik KS Kandija–Grm na Smrečnikovi ulici 16 (do vključno nedelje, 30. 6.);
elektronsko na e-naslova blazhabjan@yahoo.com ali ks.kandija.grm@novomesto.si (do vključno nedelje, 30. 6.), kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

Novo mesto, moje mesto 20.6.2024