sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetija: To dekle je velika ljubezen srčnega ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2023 13:55

Na številnih odsekih v MO Novo mesto potekajo posodobitve in ureditve cestne infrastrukture. Jeseni bodo stekle tudi preplastitve občinskih cest v desetih krajevnih skupnostih.

Med Gabrjem in Pangrč Grmom poteka prenova enokilometrskega odseka tamkajšnje lokalne ceste, kjer za izboljšanje cestne povezave med krajevnimi skupnostmi Gabrje, Stopiče in Dolž v prvi fazi del najprej poteka gradnja novega mostu čez potok Sovpat, ki je v zaključni fazi. Celotna naložba bo zaključena predvidoma do konca leta.

V Črmošnjicah na odseku od manjšega mostu čez Težko vodo do odcepa za Šentjošt poteka druga faza ureditve ceste, manjkajočega pločnika in javne razsvetljave v skupni dolžini 90 metrov. Investicija, ki bo zaključena predvidoma avgusta, bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju.
Uspešno se nadaljuje prenova državne ceste v Birčni vasi pri podružnični osnovni šoli, kjer poteka izgradnja manjkajočega pločnika, prenova ceste, izgradnja javne razsvetljave in avtobusnega obračališča. Predviden zaključek vseh del je konec avgusta.

Dela zaključujejo med Malim Slatnikom in Petelinjekom, kjer je bila zgrajena nova večnamenska pot za pešce in kolesarje ter prenovljen kilometrski odsek ceste med naseljema in urejeno tudi varno avtobusno postajališča z obračališčem, ki omogoča dodatno varnost šolarjev podružnične Osnovni šoli Mali Slatnik.
Od septembra do novembra so načrtovane tudi preplastitve občinskih cest v skupni dolžini približno dveh kilometrov. Prenovili bomo 12 odsekov cest v desetih krajevnih skupnostih.

Novo mesto, moje mesto, 1.6.2023