sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

Hajdi Korošec Jazbinšek Njena.si

Umrla ljuba mati Hajdi Korošec

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2023 13:43

Minuli teden je na OŠ Drska potekalo občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki se ga je udeležilo 20 učencev iz OŠ Bršljin, OŠ Drska, OŠ Brusnice, OŠ Otočec in OŠ Center.

Tekmovalci so se pomerili v spretnostnem poligonu, praktični vožnji in preizkusu teoretičnega znanja.
Ekipno zmago so osvojili tekmovalci iz OŠ Bršljin. Zmago v posamični razvrstitvi pa si je prislužil tekmovalec OŠ Bršljin Lovro Seliškar , s čimer se je uvrstil na državno tekmovanje in se domov odpeljal z novim kolesom. Na državnem tekmovanju se mu bo pridružil drugouvrščeni Martin Šanc, prav tako iz OŠ Bršljin. Vsi tekmovalci so prejeli praktično nagrado in kolesarsko čelado.

Med 8. in 29. majem zainteresirani javnosti MO Novo mesto omogoča javno razpravo o predlogu Stanovanjskega programa Mestne občine Novo mesto do leta 2030, javna obravnava programa pa je bila včeraj.

Stanovanjski program Mestne občine Novo mesto do leta 2030 predstavlja dolgoročni okvir, s katerim želi naša občina narediti nov korak pri urejanju družbenih izzivov, s katerimi se sooča lokalna skupnost na področju zagotavljanja primernih bivanjskih pogojev. Do leta 2030 in še naprej želi MO Novo mesto nadaljevati po poti pametne, vključujoče in trajnostne skupnosti, ki omogoča spodbudno okolje za delo, bivanje in druženje. Za ta cilj je stanovanjski program ena od bistvenih komponent, ki lahko izjemno pozitivno vpliva na vse plasti družbenega in gospodarskega razvoja.

Mestna občina Novo mesto je pridobila uporabno dovoljenje za novo brv v Irči vasi, ki je odslej vsem na voljo za uporabo. "V prihodnjih dneh pa pričakujemo še uporabo dovoljenje za brv na lokaciji Loka-Kandija," so zapisali na novomeški občini. Uradno odprtje brvi z dogodkom za širšo javnost pripravljajo v naslednjih tednih.

Novo mesto, moje mesto, 18.5.2023