20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2023 13:13

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednika sveta Krajevne skupnosti Stopiče Janeza Murna na rotovžu podpisala pogodbo za drugo fazo ureditve ceste in manjkajočega pločnika v Črmošnjicah na odseku od manjšega mostu čez Težko vodo do odcepa za Šentjošt v skupni dolžini 90 metrov.

Dela v vrednosti dobrih 200.000 evrov z DDV se bodo ob predvidenih delnih zaporah ceste začela v začetku aprila in potekala do avgusta, investicija pa bo bistveno pripomogla k izboljšanju prometne varnosti na tem območju. Do konca tega meseca bo v Črmošnjicah zaključena prva faza del, ki je obsegala izvedbo pločnika in rekonstrukcijo ceste na odseku od križišča z državno cesto proti Stopičam do manjšega mostu čez Težko vodo, nato pa se bodo začela dela druge faze. Nadaljevala se bo ureditev cestne razsvetljave in odvodnjavanja, večji poseg pa bo predstavljala rekonstrukcija mostu čez potok Težka voda. Tu bo v bodoče potekal tudi priključek nove trase večnamenske poti za kolesarje in pešce iz smeri Novega mesta proti Stopičam z dvema novima mostovoma čez Težko vodo, za kar že poteka priprava projektne dokumentacije. V Črmošnjicah bo v prihodnje, v okviru izgradnje 3. razvojne osi proti Beli krajini, sledila tudi celovita ureditev križišča državne in občinske ceste v smeri Stopič, ki bo po prenovi urejeno z varnimi prehodi in površinami za pešce. Minuli teden je na rotovžu potekalo zasedanje 33. občinskega otroškega parlamenta za Mestno občino Novo mesto. Klopi novomeških svetnikov je napolnilo 24 predstavnikov osmih novomeških osnovnih šol. Predstavnike je pozdravil podžupan Urban Kramar. Delali so po skupinah in razpravljali na temo Duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Na koncu zasedanja so izvolili osem predstavnikov, ki so zastopali učence osmih novomeških osnovnih šol na 33. regijskem otroškem parlamentu za Dolenjsko, ki je potekalo včeraj na OŠ Grm Novo mesto. Za organizacijo otroških parlamentov skrbi Društvo prijateljev mladine Mojca, skupaj s podpornico vseh programov in gostiteljico otroških parlamentov Mestno občino Novo mesto.

Novo mesto, moje mesto, 28.3.2023