pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 12:42

Minuli torek, so se na tradicionalni prireditvi Športnik leta 2022 v Kulturnem centru Janeza Trdine poklonili posameznikom in ekipam za njihove športne dosežke v preteklem letu.

Na že 37. prireditvi je bila za najboljšo športnico lanskega leta izbrana atletinja AK Krka Eva Murn, drugouvrščena pa je lanska zmagovalka izbora rokometašica ŽRK Krka Petra Kramar. Nagradi najboljšima je podelila Jana Vernig, ki je kar štirikrat osvojila ta laskavi naziv v naši občini.

Nagrado za najboljšega športnika v letu 2022 je z rok šestkratnega lastnika naziva Športnik leta Igorja Primca prejel kolesar KK Adria Mobil Žak Eržen. Na drugo in tretje mesto sta se tokrat uvrstila član AK Krka Jan Duhovnik in predstavnik Športnega društva SU Novo mesto Jožko Omerzel.

Čast imenovanja najboljšega športnega kolektiva v letu 2022 je letos pripadla selektorju slovenske rokometne reprezentance Urošu Zormanu, ki je nagrado izročil Športnemu društvu SU Novo mesto.
Podelili so tudi Županova priznanja športnikom za osvojitev naslova državnih prvakov in za nastope v slovenskih reprezentancah v minulem letu, nagrade najboljšim trem ekipam za dosežke na tekmovanjih v okviru 62. sezone Delavskih športnih iger ter priznanja zaslužnim športnim delavcem za dolgoletno delo v športu.

Zlato Bloudkovo značko za življenjsko delo v športu sta prejela Mirko Bele iz Strelskega društva Gorjanci in Majda Markovič iz Pohodniškega društva Novo mesto.

Prireditev so popestrili Plesni studio Novo mesto, kantavtor Robert Petan in Maja Weiss ter plesalka ob drogu Nadja Arhar.