408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

Josip Broz Tito in Jovanka Broz - kot bi gledali film Odkrito.si

Tito - Je res imel toliko žensk in toliko otrok?!

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

Novice Kočevje

Župani petih občin zagotovili denar za delovno terapijo na kočevski OŠ Ljubo Šercer

Piše: STA

Čas objave:
27.09.2023 11:32

Župani občin Kočevje, Ribnica, Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče so danes podpisali pogodbo, s katero so zagotovili delovno terapijo za otroke s posebnimi potrebami na Osnovni šoli Ljubo Šercer. S tem bodo otrokom omogočili delovno terapijo znotraj šole in tako razbremenili tudi starše, je za STA povedal kočevski župan Vladimir Prebilič.

S pogodbo so po Prebiličevih besedah zagotovili financiranje dveh delovnih terapevtk, ki bodo izvajale delovno terapijo z otroki, ki imajo izrazite pomanjkljivosti na področju motorike in gibanja. S tem bodo lahko otroci hitreje napredovali, razbremenjeni bodo tudi njihovi starši. Ti bi morali namreč sicer popoldne delovno terapijo iskati v zasebnih in zdravstvenih ustanovah, v kolikor bi jo v slednjih zaradi dolgih čakalnih vrst sploh dobili, je povedal župan.

Tovrstno terapijo, ki jo pomaga izvajati Zdravstveni dom Kočevje, sta občini Kočevje in Ribnica financirali že v lanskem šolskem letu, v letošnjem so se jim pridružile še občine Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče. Osnovna šola Ljubo Šercer, ki izvaja prilagojeni program, namreč pokriva širšo regijo in jo obiskujejo tudi otroci iz drugih bližnjih občin.

Za izvajanje terapije v letošnjem šolskem letu so občine zagotovile 22.000 evrov, za naslednje šolsko leto bodo podpisale novo pogodbo. Pri tem si občine delež financiranja razdelijo glede na število otrok, ki prihajajo iz vsake posamezne občine. Del stroška nosi tudi ZD Kočevje, saj je ena od terapevtk delno zaposlena pri njih.