pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

Deni Pregelj Njena.si

Stric iz ozadja, ki skrbi za oblačila Talentov

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

Novice

Župan Brežic je sodeloval z mažoretkami

Piše: R.K.

Čas objave:
26.09.2023 10:15

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je v septembru na povabilo župana Občine Larnaka Andreasa Vyrasa in Združenja za kulturno dediščino Nikozije skupaj z Društvom mažoretke Dobova udeležil 16. mediteranskega festivala folklornih plesov, zborov in godb. Obe občini sta turistični in močno podpirata kulturno dediščino, zato je bil tradicionalni mednarodni festival, ki je bil nagrajen z Unescovim priznanjem za področje kulturne dediščine kot eden izmed najboljših folklornih festivalov na svetu, dobra priložnost za nova povezovanja in prihodnja sodelovanja tako občine kot društva.

Mednarodni festival je v prepletu bogate kulturne dediščine različnih držav združil več kot 500 plesalcev in 400 pevcev iz osmih držav ter spodbujal medsebojno interakcijo in kulturno izmenjavo ter sobivanje skozi glasbo in ples različnih kultur, kar je tudi glavno vodilo festivala. Festival je potekal med 14. in 19. septembrom, vključeval je parade po ulicah kot tudi štiri festivalne večere in izobraževanja s področja kulture. Kot posebne gostje festivala so Dobovske mažoretke s svojimi predstavami navdušile občinstvo in prejele številna povabila za gostovanja ter predstavitev mažoretne dejavnosti, ob katerih hkrati predstavljajo tako Slovenijo kot Posavje in Brežice.

V sklopu festivalnega dogajanja se je župan Ivan Molan udeležil tudi slovesnosti ob odprtju festivala in sprejema pri podžupanu Larnake Iasonasu Iasonidesu, kjer je županom, predstavnikom ministrstev in sodelujočih držav predstavil Občino Brežice. V nadaljevanju je sodeloval še na mednarodni kulturni konferenci na temo pomena ohranjana in širitve kulturne dediščine s poudarkom na spoštovanju raznolikosti med kulturami.