Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

Žrtev družinskega nasilja s številnimi svežimi in starimi poškodbami

Piše: STA

Čas objave:
22.02.2023 12:41

V sojenju Muhabiju Gashiju, ki ga obtožnica bremeni umora partnerke v družinski hiši v občini Sevnica, je bil danes zaslišan izvedenec sodne medicine Gregor Haring. Med drugim je potrdil, da je Gashijeva partnerka umirala več ur ter da je imela številne sveže in stare poškodbe.

Obtožnica Gashiju očita, da je 1. februarja lani pretepel partnerko, s katero sta imela šest otrok. Do nje naj bi bil nasilen že prej, usodnega dne pa naj bi nasilje stopnjeval do te mere, da je zaradi poškodb umrla.

Sodni izvedenec je na današnjem zaslišanju potrdil, da je Gashijeva partnerka umirala več ur potem, ko ji je Gashi prizadejal več poškodbe. Na njenem telesu so našli številne sveže in tudi stare rane, ki naj bi bile posledice udarcev.

47-letni Gashi se je nekaj ur po dejanju sam javil na sevniški policijski postaji, kamor je prišel skupaj z otroki, ki so zdaj v rejništvu.

Med svojim zagovorom novembra lani je sicer zanikal, da bi bil v preteklosti do partnerke nasilen, vsaj ne do mere kot usodnega dne.

Naslednji narok na krškem okrožnem sodišču bo 22. marca, ko bo zaslišana sodna izvedenka medicine oz. psihiatrije Maja Rus Makovec.