DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

masterchef, marcelova-tržnica Njena.si

Srce parajoča zgodba združila štiri ...

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Novice Mengeš

Zlato in bron za Tijo Kastelic

Piše: J.P.

Čas objave:
23.05.2021 13:12

Danes je v Mengšu potekalo državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete, rojene leta 2008 in mlajše, do vključno leta 2011. Nastopilo je 29 igralk in 75 igralcev.

NTK Krka Novo mesto je na prvenstvo poslala šest svojih najmlajših članov in članic pod vodstvom Danijela Šarlaha, pomagal mu je Aljaš Šmaljcelj. Imenitno se je odrezala Tija Kastelic, ki očitno odločna stopa po sledeh starejše sestre Kim, ene obetavnejših mlajših slovenskih igralk namiznega tenisa. Postala je namreč državna prvakinja v dvojicah skupaj z igralko iz ŠD SU Lano Slatinšek, v posamični konkurenci pa je osvojila bronasto medaljo.

Tudi ostali krkaši so ciljali na višja mesta, kot so jih dosegli, a načrtov žal niso udejanjili. Amadej Rešetič se je sicer med posamezniki uvrstil med 32 najboljših mladih igralcev v državi, torej v prvo polovico nastopajočih, a zanesljivo sodi višje. Drugi najmlajši krkaši so na njihovem prvem državnem prvenstvu pokazali dobro igro, a žal je svoje naredila tudi začetniška trema, tako da se jim je letos glavni del tekmovanja in možnost za nabiranja
izkušenj na zahtevnih tekmovanjih tokrat izmaknil. Zanesljivo bo bolje prihodnje leto, ko bo za njimi več treninga in tekem.