pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice Bela krajina

"Zk bi ostal v Beli krajini?"

Piše: DRPD Novo mesto

Čas objave:
14.02.2020 10:01

Regijski NVO center prireja prvo agoro, javno debato na temo mladih v Beli krajini »ZK BI OSTAL V BELI KRAJINI?«, ki bo v petek, 21. februarja, ob 16. uri, v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj. Bi se strinjali s trditvijo, da mladi rojstno Belo krajino zapuščajo? Če da, delite svoje mnenje, zakaj in kako to preprečiti? Je res, da so sami nemotivirani za kakršne koli spremembe?

Na delovnem srečanju pričakujejo predstavnike mladinskih organizacij, občin, javnih zavodov, društev in drugih, ki bodo delili svoje poglede na težave mladih v Beli krajini, tudi na obstoječe in načrtovane ukrepe za reševanje omenjenih izzivov. 
Dogodek bo moderiran in bo trajal predvidoma dve uri.

Predhodne prijave zbirajo do ponedeljka, 17. februarja, na mcbitcrnomelj@gmail.com.

Javna debata »Zk bi ostal v Beli krajini?« 

• ker ni služb in ker se nič ne dogaja
• baje ne moremo ničesar spremeniti
• prej sem peš kot z vlakom
• nima smisla vztrajati v Beli krajini

Se mladi motijo? Se ne? Kaj storiti? Pridite in povejte, vsako mnenje šteje!

AGORA: Po vzoru grških agor, kjer so potekale javne razprave, bo dvakrat letno odprta javna debata na izbran družbeni izziv, kot so aktivacija mladih, povezovanje na področju turizma, medgeneracijsko sodelovanje, storitve za starejše. Dogodki bodo odprti za vse: občane, predstavnike nevladnih organizacij, gospodarstva, javne uprave, politike ... Izvedli ga bodo v štirih občinah, kjer bomo skušali reševati navedene izzive in s tem pospešili procese povezovanja akterjev.

REGIJSKI NVO CENTER: Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij regije Jugovzhodna Slovenija je bilo vzpostavljeno leta 2008, kot projekt Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. V dvanajstih letih se je iz ponudnika osnovnih podpornih storitev za krepitev NVO razvilo v uspešnega zagovornika NVO ter povezovalca akterjev, idej in priložnosti iz vseh treh sektorjev, s ciljem zadovoljiti čim več potreb v lokalnih okoljih.

MC BIT ČRNOMELJ: Mladinski center BIT, so. p., je nevladna mladinska, izobraževalna in kulturna organizacija, namenjena mladim in kakovostnemu preživljanju njihovega prostega časa. Namen je informiranje, svetovanje ter zadovoljevanje izobraževalnih, strokovnih, kulturnih, umetniških in drugih potreb mladine in tudi širše javnosti. Deluje po načelih socialnega podjetništva in v svoje aktivnosti vključuje pripadnike ranljivih družbenih skupin.