pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

Zgradili bodo doma občanov v Blokah in Sodražici

Piše: R.K.

Čas objave:
05.05.2022 10:58

Včeraj je direktorica Doma starejših občanov Grosuplje Metka Velepec Šajn z županoma Občine Bloke Jožetom Dolesom in Občine Sodražica Blažem Milavcem podpisala pismi o nameri, ki predstavljata dogovora o skupnih prizadevanjih in usmeritvah za delovanje in medsebojno sodelovanje za izvedbo projektov »dom starejših« v občinah Bloke in Sodražica.

Projekta »dom starejših« predstavljata sklop več del, kamor sodi priprava projektnih dokumentacij, zagotovitev zemljišč in seveda sama izgradnja objektov, kot rečeno, enega v občini Bloke, drugega v občini Sodražica, v katerih se bo izvajala institucionalna oskrba starejših, z dodatnimi programi tudi za zunanje uporabnike, kot je npr. dnevno varstvo starejših, nega na domu in drugi programi za starejše občane.

Občini bosta za projekta »dom starejših« zagotovili zemljišče in pripravili projektno dokumentacijo, na podlagi katere bosta pridobili gradbeno dovoljenje.

Dom starejših občanov Grosuplje pa se bo za omenjena projekta prijavil na javni razpis za pridobitev državnih in evropskih oz. drugih sredstev, aktivno in konstruktivno bo sodeloval pri pripravi projektne dokumentacije, pripravil pa bo tudi potrebni program in načrt izvajanja službe dolgotrajne oskrbe starejših za občane občin Blok in Sodražica.

»Za naš dom je danes poseben dan. S podpisom pisem o nameri namreč sprejemamo nov izziv in nove obveznosti. S tem podpisom se zavezujemo, da bomo v prihodnjih letih naše dejavnosti opravljali tudi v občinah Bloke in Sodražica. V novi enoti bomo prenesli naše strokovno znanje, izkušnje, vizije, poslanstvo in vrednote,« je ob podpisu pisem o nameri povedala direktorica Doma starejših občanov Grosuplje Metka Velepec Šajn, prepričana, da bodo izziv odlično opravili, in to utemeljila z besedami: »Z najboljšo ekipo sodelavk in sodelavcev, z veliko podporo lokalne skupnosti in sveta zavoda. In seveda, s podporo naših dragih stanovalcev, ki nam s svojo energijo, željami, potrebami kažejo nove poti za razvoj in uvajanje novih programov in storitev.« Kot je še povedala, bo njihov cilj zgraditi topel dom, z najboljšo oskrbo in zdravstveno nego. Le tako bodo dosegli visoko stopnjo zadovoljstva vseh uporabnikov, njihovih svojcev, zaposlenih in lokalnih skupnosti. »Naš cilj za naslednja leta je postati center dolgotrajne oskrbe, tako v občinah, v katerih že delujemo, kot tudi v občinah, kjer se naše sodelovanje šele začenja,« je še dejala.

Župana občin Bloke Jože Doles in Sodražica Blaž Milavec sta se direktorici doma Metki Velepec Šajn zahvalila za sodelovanje, za odločitev, da pristopijo k projektoma in za izkazano veliko zagnanost, da s projektoma tudi uspejo. Kot sta dejala, se bo tako občanom Blok in Sodražice, ki takšno storitev potrebujejo, omogočilo, da bodo svojo jesen življenja preživeli v domačem kraju, v bližini svojega doma. To je želja marsikoga. Za izkazano podporo pa sta se zahvalila tudi našemu županu dr. Petru Verliču.

»Lahko samo potrdim, da sta izbrala pravi dom, pravega partnerja. Dom starejših občanov Grosuplje je dom z dušo. Mi odlično sodelujemo. Odlična je direktorica, odlično je osebje, odlični so stanovalci. In vsi projekti uspejo. To lahko garantiram in jaz se že veselim, da boste kmalu zgradili in tudi odprli nova domova,« pa so bile spodbudne besede našega župana, ki jih je namenil županoma Blok in Sodražice ter vsem podpisnikom za ta korak iskreno čestital.

Dogodku so prav tako prisostvovali predsednica Sveta zavoda Doma starejših občanov Grosuplje Klavdija Mehle, namestnik predsednice Janez Svetek in ostali člani sveta zavoda.

Dom starejših občanov Grosuplje že ima svojo enoto v Loškem Potoku, gradnja enot na Blokah in v Sodražici pa naj bi stekla prihodnje leto in bila končana do leta 2025.