primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Semič, Črnomelj, Metlika

Zbiranje odsluženih koles v Beli krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.08.2015 17:45

Belokranjske občine, Črnomelj, Metlika in Semič, so se pridružile slovenski platformi za trajnostno mobilnost v okviru katere se izvaja Evropski teden mobilnosti, ki bo letos potekal od 16. do 22. 9. 2015. Poudarek letošnjega tedna mobilnosti je na zdravju in kolesarjenju s sloganom »Izbiraj. Spreminjaj. Združuj.«.

V tem tednu bodo tudi v vseh treh belokranjskih občinah potekale aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti, kjer bodo namesto voznikov avtomobilov prednost dobili otroci, mamice z vozički, osebe z omejeno mobilnostjo, pešci ter kolesarji. Z določenimi prometnimi ukrepi lahko dosežejo, da to ostane trajno prisotno v njihovih občinah. Zato je Evropski teden mobilnosti idealen čas za to, da preizkusijo kako bi lahko v prostor vpeljali nekatere trajne ukrepe iz naslova mobilnosti, ki bi doprinesli k boljši kakovosti bivanja vseh občanov.

Vse belokranjske občine so se odločile za projekt prenove starih in odsluženih koles, ki jih bodo podarili v dobrodelne namene. Za izvedbo projekta bodo potrebovali tudi vašo pomoč. Če imate staro kolo (ne nujno vozno), ki ga ne potrebujete več, vam zavzema dragocen prostor in bi ga želeli podariti v zgoraj opisan namen, ga prosimo dostavite na zbirno točko v Kulturni center Semič, od ponedeljka, 31. 8., do petka, 4. 9. 2015, med 7.00 in 15.00.

Kolesa bodo pregledali uradni serviserji in tista, ki jih bo možno usposobiti z manjšimi vložki dela in materiala, bodo popravili tako, da bodo tehnično brezhibna. Popravila bo financirala Občina Semič. V okviru tedna mobilnosti jih bodo podarili Osnovni šoli Semič. Ostala kolesa, ki jih ni mogoče usposobiti za varno vožnjo, bodo odpeljana na deponijo. S tem bodo vsi skupaj prispevali k čistejšemu in lepšemu okolju.

Vse občane zato županja Polona Kambič vabi, da se aktivno pridružijo tednu mobilnosti in se namesto vožnje z avtomobilom odločijo za vožnjo s kolesom, da se na pot odpravijo peš ali pa se s sodelavci dogovorijo in se skupaj odpeljejo v službo. Veseli bodo vaših predlogov in pobud, kaj spremeniti, da bodo stremeli k cilju trajnostne mobilnosti in celostne ureditve prometa v občini.