voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

Novice Črnomelj

Zavarovalnice po petkovem neurju zbirajo prijave škod

Piše: STA

Čas objave:
12.06.2018 00:10

Po petkovem neurju, ki je močno prizadelo črnomaljsko občino, so zavarovalnice na teren poslale okrepljene ekipe cenilcev, ki popisujejo nastalo škodo. Prve grobe ocene škode pričakujejo v prihodnjih dneh.

V vseh zavarovalnicah so opozorili, da ljudje lahko škodo prijavijo v poslovalnici, prek spleta, telefona ali svojega zavarovalnega zastopnika. Izpostavili so še, da s prijavo škode ni treba hiteti. Zavarovalnice škode iz naravnih nesreč obravnavajo prednostno.


V petkovem neurju na območju Črnomlja je bilo poškodovanih več kot 400 objektov. Pouk v Osnovni šoli Loka je včeraj potekal normalno, vrtec Čardak deluje precej omejeno, proizvodnja v podjetju Akrapovič je stala. Včeraj so v njej sanirali stanje, danes bodo delo znova zagnali, je za STA povedal finančni direktor Matej Akrapovič.

Prvih ocen škod iz petkovega neurja še ni, kaže pa, da bo ta zelo visoka. Škoda v črnomaljski občini naj bi po prvih in grobih ocenah županje Mojce Čemas Stjepanovič dosegla 10 milijonov evrov. Za danes je županja sklicala izredno sejo črnomaljskih svetnikov. Ob tem je že povedala, da občina stroškov sanacije ne bo zmogla poplačati in da med drugim računajo na državno pomoč.