408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

doncic dunn Ekipa24.si

V glavo! Dunn napadel Dončića, ta pa sodniku v ...

Josip Broz Tito in Jovanka Broz - kot bi gledali film Odkrito.si

Tito - Je res imel toliko žensk in toliko otrok?!

luka doncic intervju Ekipa24.si

Dončić je nasmejal z intervjujem po tekmi, ko se...

Novice

Začenja se Teden splošnih knjižnic

Piše: R.K.

Čas objave:
20.11.2023 07:03

V prazničnem Tednu splošnih knjižnic, ki ga obeležujemo ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic in se začenja danes, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto predstavlja pestro paleto dogodkov in novosti za svoje obiskovalce.

V sklopu praznovanja, ki poteka pod geslom "Knjižnica, ključ do širokih obzorij," uvajajo posebno družinsko članarino. Družine se lahko do sredine decembra 2023 vpišejo v vse enote knjižnice za zgolj 9 EUR. S tem želijo spodbuditi obiskovanje knjižnice in branje vse družine ter hkrati omogočiti enostavnejši dostop do knjižničnih storitev.

V torek, 21. novembra, ob 11. uri organizirajo delavnico Digitalni torek. Udeleženci se bodo naučili uporabljati spletni servis Cobiss+ in mCobiss za iskanje knjig ter s pomočjo spletne aplikacije Audibook poslušati zvočne knjige. Poleg tega bodo predstavili številne druge spletne možnosti in storitve, ki olajšajo uporabo knjižnice.

V večernih urah istega dne, ob 18. uri, bo gost knjižnice Esad Babačić, pesnik, pisatelj in novinar, ki se ponaša z 25 izdanimi knjigami poezije, proze in esejev. V pogovoru z voditeljem Igorjem Vidmarjem bodo obiskovalci spoznali avtorjevo vsestransko ustvarjalnost ter bogastvo njegove dvokulturne narave.Sreda, 22. novembra, prinaša še en izjemen dogodek. Ob 18. uri bo pisatelj, režiser in scenarist Nejc Gazvoda popeljal obiskovalce na literarno potovanje po knjižnici v okviru projekta Knjižničar za en dan. Gazvoda, strasten bralec in zagovornik branja, bo delil svoj izbor kakovostnega branja.

K sooblikovanju bodo povabili tudi bodoče uporabnike Knjižnice reči Novo mesto, ki s pomočjo partnerjev nastaja v novomeški knjižnici. Knjižnica Mirana Jarca bo namreč namenila dodatna sredstva za nakup predmetov zanjo, obiskovalci pa bodo v tednu knjižnic lahko glasovali, kateri naj bodo ti predmeti.