simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Park Bo-ram je pritegnila pozornost javnosti s svojim nastopom v Superstar K2 Odkrito.si

Žalost - nepričakovano preminula mlada pevka!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice

Začenja se nova sezona Dihajmo z naravo, tudi v Beli krajini in v Posavju

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2024 09:48

V pomlad bodo z Društvom Šola zdravja znova vstopili z vodeno brezplačno vadbo Dihamo z naravo.

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 32 različnih lokacijah po Sloveniji. Med drugim tudi v Črnomlju, Metliki, Brežicah in Ivančni Gorici.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ko telo spodbudimo v gibanje. Kratki umiritvi bodo sledile različne tehnike sproščujočih vaj – od dihalnih tehnik za spodbujanje vitalnosti, vaj za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se bo končala s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj bo vsakič vodila usposobljena oseba in jih izvajala v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom.

Več informacij o aktivnosti, vključno s seznamom lokacij, se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/ ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na naslov: andraz@solazdravja.si.