primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Za novo direktorico ZD Novo mesto izbrali Alenko Simonič

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.01.2016 11:17

Svet Zdravstvenega doma Novo mesto je na torkovi večerni seji izmed osmih kandidatov za novo direktorico te zdravstvene ustanove izbral zdajšnjo strokovno vodjo zavoda Alenko Simonič. Njen izbor morajo zdaj potrditi še občinski sveti osmih občin ustanoviteljic, kar pomeni, da naj bi njen štiriletni mandat končno potrdili v mesecu ali dveh.

Predsednik sveta zavoda Ivan Kralj je povedal, da pri potrditvi mandata Simoničevi ne pričakujejo zapletov. Omenjeni svet je njeno kandidaturo podprl z večino, zanjo pa so se odločili strokovno in ne politično. Kralj predvideva tudi, da bodo občinski svetniki, če zaupajo njihovi presoji, Simoničevo podprli.

Simoničeva pa je dejala, da se je v svojem mandatu strokovne direktorice novomeškega zdravstvenega doma kot zdravnica seznanila tudi z določenimi veščinami za njegovo vodenje. V primarnem zdravstvenem varstvu je sicer zaposlena skoraj dve desetletji, med svojimi cilji pa je navedla kontinuiteto dela in vodenja zavoda, ohranitev javnega primarnega zdravstva z ohranitvijo in širitvijo programov.

Zavzema se za močno bazo primarnega zdravstva kot temelja kakovostnega zdravstvenega sistema in za ohranjanje ugleda omenjenega novomeškega največjega regijskega temeljnega nosilca primernega zdravstvenega varstva, je še povedala Simoničeva.

Po neuradnih podatkih so se za mesto direktorja Zdravstvenega doma Novo mesto potegovali še Janez Bauer, Suzana Galič, Jacques Gros, Tomaž Gruden, Dušan Harlander, Suzana Jarc in Srečko Vovko.


Zdravstveni dom Novo mesto je sicer temeljni izvajalec zdravstvene dejavnosti na primarni ravni na območju Mestne občine Novo mesto in drugih občin ustanoviteljic: Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Žužemberk, Straža, Dolenjske Toplice in Mirna Peč.

Zaposluje približno 300 ljudi in pokriva primarne zdravstvene potrebe približno 63.000 prebivalcev osmih dolenjskih občin. Prek specialističnih dejavnosti pa 135.000 občanov.

Po večletni izgubi vse od leta 2008 posluje pozitivno in s presežkom, v zadnjih letih in mandatu dozdajšnje direktorice Milene Kramar Zupan pa so ga celovito prenovili, energetsko sanirali ter uredili njegova parkirišča.

Kramar Zupanova, ki je z novim letom prevzela vodenje Splošne bolnišnice Novo mesto, bo novomeški zdravstveni dom kot vršilka dolžnosti direktorice s petinsko zaposlitvijo opravljala še do končnega imenovanje svoje naslednice.

Kandidatka za direktorico novomeškega Zdravstevenega doma Alenka Simonič