Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Za negovalno bolnišnico v Novem mestu 3,8 milijona evrov nepovratnih sredstev

Piše: STA

Čas objave:
13.12.2021 11:00

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 3,8 milijona evrov evropskih sredstev za projekt ureditve prostorov za namen negovalne bolnišnice v Novem mestu. V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za covidne bolnike, so sporočili iz vladne službe.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta preuredilo stari interni oddelek v Splošni bolnišnici Novo mesto tako, da bo omogočal kakovostne pogoje za neakutno in paliativno bolnišnično obravnavo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Prenovljena stavba bo imela v pritličju predvsem skupne prostore oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo, kot so prostori za izvajanje različnih terapij in delavnic ter dnevni prostor za obiske svojcev. V prvem in drugem nadstropju bo oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, v tretjem nadstropju pa oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo in paliativno oskrbo.


V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za covidne bolnike. Kot so še poudarili v vladni službi za razvoj, bo s to naložbo ministrstvo za zdravje izboljšalo pogoje za izvajanje kakovostne zdravstvene dejavnosti v omenjeni bolnišnici, prispevalo pa bo tudi k izboljšanju dostopnosti zdravstvenih storitev v jugovzhodni Sloveniji.

Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo ministrstvo, znaša šest milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU prispeval dobrih 3,8 milijona evrov.

Iz virov React-EU so v letošnjem letu za slovensko zdravstvo namenili 75,1 milijona evrov sredstev, od tega za negovalne bolnišnice 20,1 milijona evrov. V okviru ureditve negovalnih oddelkov je bilo tako zagotovljenih 226 postelj za covidne bolnike.