goreči avto Svet24.si

Udeleženca dirke po avtocesti zgorela v svojem ...

Carlos_X_de_Francia_(François_Gérard) Svet24.si

Nad Novo Gorico počiva edini francoski kralj, ...

4bb58d06-ff38-464d-b974-1606991d635c Necenzurirano

Hrvaški naskok na zdravstvo: kupili kliniko ...

sds trstenjakova prostori pl Reporter.si

To so novi prostori, ki jih je Janša kupil za SDS...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Novice Novo mesto

Za nami še en uspešen Krka Outdoor Festival

Piše: Tic Novo mesto

Čas objave:
09.07.2024 08:55

V nedeljo so zaključili prireditev Krka Outdoor Festival 2024, ki je tudi letos združila športna, turistična in kulturna doživetja na in ob reki Krki. S štirimi pogovornimi večeri, mnogoterimi športnimi aktivnostmi, predstavitvijo več kot desetih športnih društev, izvedenimi več koncerti ter živahnim dogajanjem ob 10. obletnici tradicionalnih Skokov v Krko 2024 projekt postaja prepoznaven v lokalni skupnosti in širše ter predstavlja vse večji doprinos k novomeškemu poletnemu dogajanju in oživljanju reke Krke.

Poletni popoldnevi med 1. in 7. julijem so bili športno in kulturno obarvani. Obiskovalci so se udeležili pogovornih večerov, tekom katerih smo gostili maratonskega plavalca in večkratnega svetovnega rekorderja v plavanju na dolgih progah Martina Strela, Žigo Papeža, ki se čez dober teden s kolesom odpravlja na 4000 kilometrov dolgo dobrodelno dirko — North Cape 4000, ustanovitelja Jadralnega kluba Novo mesto Boruta Šulna in člana kluba Simona Sikoška, ki se je s klubsko jadrnico v paru uspel uvrstiti na evropsko prvenstvo, ter Petra Kočjaža, ki se je ravno dan pred pogovorom vrnil s svoje 3-letne plovbe okoli sveta z 12-metrsko jadrnico. Tadej Golob nam je v sodelovanju z Založbo Goga med razpravo o lepotah in izzivih kolesarjenja predstavil svoj novi kolesarski vodnik Pikčasta Slovenija. Najrazličnejše športne aktivnosti med tednom so vključevale: Doživetje na zeleni reki Krki z vodeno vožnjo s splavom Nika, kolesarsko turo s slovenskim pisateljem in alpinistom Tadejem Golobom, voden sprehod ob reki Krki in ogled Medenega vrta ter delavnico za otroke s Konjeniškim društvom Vizir.

V soboto so se pod skupnim imenovalcem Krka Živi! na in ob reki Krki predstavila razna športna društva: od Jadralnega kluba Novo mesto, ki je demonstriral jadranje na Krki, Veslaškega kluba Argo Izola in Društva ljubiteljev veslanja VK Krka — Dolenjska, kjer smo se lahko preizkusili v veslanju, Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto s predstavitvijo opreme, Ribiške družine Novo mesto s predstavitvijo društva, skokov s kolesi na blazino v organizaciji Kolesarskega društva Zverinice in Summa Veldes, Jamarskega kluba Novo mesto, ki je ponujal možnost vzpona do železniškega mosta z vrvno tehniko, Planinskega društva Krka Novo mesto – Alpinistični odsek, kjer smo se lahko preizkusili v plezanju na umetni steni in Ženskega odbojkarskega kluba TPV Volley s TPV Volley NM turnirjem. Zavod Novo mesto je v Mladinskem centru Oton organiziral delavnico beatmakinga ter druženje ob glasbi, prav tako pa je pod znamko Z vesli po Krki ponujal možnost izposoje plovil po polovični ceni. Večer se je zaključil na Glavnem trgu s koncertom Maje Keuc, ki je predstavila svoj novi album Sončnice in očarala številčno novomeško občinstvo.

Zadnji dan Krka Outdoor Festivala je potekal v znamenju Skokov v Krko 2024. Otvorili smo jih s skoki s kolesi v Krko v organizaciji Kolesarskega društva Zverinice in Summa Veldes ter nadaljevali z že tradicionalnimi skoki z 12-metrskega Kandijskega mosta, ki so letos obeležili 10. obletnico. V treh kategorijah je nastopilo 27 tekmovalcev iz različnih koncev Slovenije, Danske, Bosne, Srbije, Črne Gore, Nemčije in Kosova. V skokih na noge je zlato medaljo osvojil Danec Jonas Madsen, v kategoriji lastovka je prvo mesto pripadlo Radu Ščepanoviću iz Črne Gore, v kategoriji figurativni skoki pa je komisijo najbolj prepričal Frederin Dalgaard iz Danske.